burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Posna torta sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

1 šolja crnog vina

1 šolja šećera

1 šolja ulja

1 šolja oraha

2 šolje brašna

1 C prašak za pecivo

1 l vode

5 kašika šećera

6 kašika pirinčanog mleka u prahu

2 kašike brašna

2 C pudinga od vanile

2 kašike C šećera u prahu

1 margarin

250 g lomljenog keksa

600-900 g višanja

Posna torta sa višnjama

Koraci pripreme

Umešati crno vino i šećer, dok se šećer ne rastopi, dodati ulje, orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Polako sjediniti i od ove smese ispeći 2 kore. Umešati C puding, pirinčano mleko, 2 kašike brašna i šećer rastopiti sa malo vode i dodati u 1 l ključale vode.

Dobro sjediniti pa ostaviti da provri. Kada se zgusne skinuti sa ringle i dobro ohladiti.

U ohlađeno dodati dobro umućen margarin sa C šećerom u prahu i lomljeni keks.

Ostaviti malo da odstoji da se keks natopi.

Višnje samo da provre sa malo šećera i malo vode.

Procediti i ohladiti. Tim sokom natopiti kore.

Ređati: kora, fil, višnje, fil, kora, fil, višnje.

Naši proizvodi

Posna torta sa višnjama

Koraci pripreme

Umešati crno vino i šećer, dok se šećer ne rastopi, dodati ulje, orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Polako sjediniti i od ove smese ispeći 2 kore. Umešati C puding, pirinčano mleko, 2 kašike brašna i šećer rastopiti sa malo vode i dodati u 1 l ključale vode.

Dobro sjediniti pa ostaviti da provri. Kada se zgusne skinuti sa ringle i dobro ohladiti.

U ohlađeno dodati dobro umućen margarin sa C šećerom u prahu i lomljeni keks.

Ostaviti malo da odstoji da se keks natopi.

Višnje samo da provre sa malo šećera i malo vode.

Procediti i ohladiti. Tim sokom natopiti kore.

Ređati: kora, fil, višnje, fil, kora, fil, višnje.

Autor

Slavica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept