burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Posna torta sa štrudlicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

400 g posnog keksa

600 ml fante sa ukusom narandže

2 C pudinga sa ukusom vanile

2 ravne kašike C čvrstina

6 kašika šećera

250 g margarina

125 g C šećera u prahu

2 veće kutije posnih štrudlica sa voćnim punjenjem

200 ml fante za umakanje keksa i štrudlica

Za glazuru:

150 g posne čokolade za kuvanje

100 ml biljne pavlake za kuvanje

Posna torta sa štrudlicama

Koraci pripreme

U 100 ml fante razmutiti C puding, C čvrstin i šećer. Ostatak soka staviti na umerenoj temperaturi da se zagreva.

Pre nego što sok provri usuti C puding i uz stalno mešanje zakuvati fil. Fil ostaviti da se ohladi.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu. Mikserom mutiti fil i postepeno dodavati margarin, dok se ne dobije fina kremasta struktura fila. Fil podeliti na dva dela.

Kalup ili tepsiju obložiti prozirnom folijom. Poređati keks prethodno umočen u sok.

Preko kesa premazati polovinu fila. Preko fila poređati štrudlice prethodno umočene u sok.

Ostaviti tortu na par sati u frižideru da se stegne. Tortu izvaditi uz kalupa na tacnu.

Pavlaci dodati komade čokolade i na umerenoj temperaturi otopiti čokoladu.

Preliti glazuru preko torte. Vratiti na kratko u frižideru da se stegne glazura.

Tortu seći na parčad i poslužiti.

Naši proizvodi

Posna torta sa štrudlicama

Koraci pripreme

U 100 ml fante razmutiti C puding, C čvrstin i šećer. Ostatak soka staviti na umerenoj temperaturi da se zagreva.

Pre nego što sok provri usuti C puding i uz stalno mešanje zakuvati fil. Fil ostaviti da se ohladi.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu. Mikserom mutiti fil i postepeno dodavati margarin, dok se ne dobije fina kremasta struktura fila. Fil podeliti na dva dela.

Kalup ili tepsiju obložiti prozirnom folijom. Poređati keks prethodno umočen u sok.

Preko kesa premazati polovinu fila. Preko fila poređati štrudlice prethodno umočene u sok.

Ostaviti tortu na par sati u frižideru da se stegne. Tortu izvaditi uz kalupa na tacnu.

Pavlaci dodati komade čokolade i na umerenoj temperaturi otopiti čokoladu.

Preliti glazuru preko torte. Vratiti na kratko u frižideru da se stegne glazura.

Tortu seći na parčad i poslužiti.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept