burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 20 parčeta

Posna torta sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20 parčeta

Sastojci

1,3 l vode

750 g posnog keksa

4 C pudinga od vanile ili čokolade

200 g posne čokolade za kuvanje

350 g C šećera u prahu

250 g margarina posnog

300 g oraha

Posna torta sa orasima

Koraci pripreme

Staviti 1 l vode da provri, a u ostalih 300 ml vode razmutiti C pudinge i dodati 300 g C šećera u prahu, sipati u provrelu vodu i mešati dok se puding ne ukuva.

Kada se zgusne skinuti sa šporeta i dodati 200 g čokolade i mešati da se otopi.

Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne uhvati korica odozgo.

Kada se ohladi dodati prethodno umućen margarin sa ostatkom šećera i dodati orahe. Ostaviti malo oraha za dekoraciju.

Svaki keks umočiti u zašećerenu vodu i ređati na tacnu, preko filovati keks.

Treba da bude tri reda i preko trećeg reda ide fil i sa strana, pa posuti orasima.

Naši proizvodi

Posna torta sa orasima

Koraci pripreme

Staviti 1 l vode da provri, a u ostalih 300 ml vode razmutiti C pudinge i dodati 300 g C šećera u prahu, sipati u provrelu vodu i mešati dok se puding ne ukuva.

Kada se zgusne skinuti sa šporeta i dodati 200 g čokolade i mešati da se otopi.

Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne uhvati korica odozgo.

Kada se ohladi dodati prethodno umućen margarin sa ostatkom šećera i dodati orahe. Ostaviti malo oraha za dekoraciju.

Svaki keks umočiti u zašećerenu vodu i ređati na tacnu, preko filovati keks.

Treba da bude tri reda i preko trećeg reda ide fil i sa strana, pa posuti orasima.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept