burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Posna torta sa mlevenim keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Kore:

1/2 l vode

250 ml ulja

300 g šećera

300 g mlevenih oraha

300 g brašna

1 C prašak za pecivo

5 kašika džema od kajsija

Fil:

1 l vode

4 C pudinga od čokolade

200 g biljnog mleka u prahu

1 margarin

3 C vanilin šećera

6 kašika šećera

200 g C šećera u prahu

300 g posne čokolade

150 g mlevenog posnog keksa

1 kašika brašna

500 g posnog C šlaga

500 ml mineralne vode

Posna torta sa mlevenim keksom

Koraci pripreme

Sve sastojke za kore umutiti dobro mikserom i podeliti u tri dela.

U pleh A4 formata ili malo veći staviti papir za pečenje i staviti trećinu fila.

Peći oko 15 minuta na 180 stepeni u zavisnosti od jačine rerne.

Kora treba da bude mekana na dodir. Ponoviti još dva puta.

Za fil staviti da se kuva 800 ml vode sa šećerom. Posebno razmutiti C puding i brašno u 200 ml vode i dodati u vodu koja vri kuvati do potrebne gustine.

U vrelo dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi prekriveno samolepivom folijom.

Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu i dodavati postepeno uz mućenje ohlađeni fil i mleveni keks.

Ako je fil pregust dodati nekoliko kašika umućenog šlaga. Šlag umutiti sa mineralnom vodom, po želji i ukusu dodati C šećer u prahu (ja ne dodajem).

Filovanje: kora - fil - šlag - kora - fil - šlag - kora - fil - šlag.

Ukrasiti rendanom čokoladom i mlevenim keksom.

Naši proizvodi

Posna torta sa mlevenim keksom

Koraci pripreme

Sve sastojke za kore umutiti dobro mikserom i podeliti u tri dela.

U pleh A4 formata ili malo veći staviti papir za pečenje i staviti trećinu fila.

Peći oko 15 minuta na 180 stepeni u zavisnosti od jačine rerne.

Kora treba da bude mekana na dodir. Ponoviti još dva puta.

Za fil staviti da se kuva 800 ml vode sa šećerom. Posebno razmutiti C puding i brašno u 200 ml vode i dodati u vodu koja vri kuvati do potrebne gustine.

U vrelo dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi prekriveno samolepivom folijom.

Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu i dodavati postepeno uz mućenje ohlađeni fil i mleveni keks.

Ako je fil pregust dodati nekoliko kašika umućenog šlaga. Šlag umutiti sa mineralnom vodom, po želji i ukusu dodati C šećer u prahu (ja ne dodajem).

Filovanje: kora - fil - šlag - kora - fil - šlag - kora - fil - šlag.

Ukrasiti rendanom čokoladom i mlevenim keksom.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept