0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
2 čaše (od 2dl) brašna
1 čaša šećera
4-5 kašike pekmeza ili džema po izboru
(ja sam džem od šljiva)
10 kašika mlevenih oraha
1,5 dl hladne kisele ili obične vode
1 kesica C praška za pecivo
1/2 kašičice C sode bikarbone
1,2 dl vode
3 C pudinga od čokolade
3 kašike šećera
100 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
U sud stavite sve sastojke za kore i izmešajte ručno, a zatim dodajte vodu i sve dobro sjedinite ručno ili mikserom.
Dobijenu smesu podelite na dva dela i pecite na 200-220 stepeni u pravougaonom plehu obloženim pek papirom oko 20 min. (zavisno od rerne).
Pečene kore izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Za krem pomešajte C puding sa 2 dl hladne vode, a ostatak vode sa 3 kašike šećera stavite da provri.
U nju dodajte puding i kuvajte, stalno mešajući dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu pa kada se otopi sklonite sa vatre i ohladite.
Posebno umutite margarin sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom pa dodajte u krem.
Obe kore isecite na dva dela pa prvu koru stavite na tacnu za tortu, premažite je delom krema pa ponavljajte postupak do kraja.
Odozgo tortu pospite mlevenim orasima.
U sud stavite sve sastojke za kore i izmešajte ručno, a zatim dodajte vodu i sve dobro sjedinite ručno ili mikserom.
Dobijenu smesu podelite na dva dela i pecite na 200-220 stepeni u pravougaonom plehu obloženim pek papirom oko 20 min. (zavisno od rerne).
Pečene kore izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Za krem pomešajte C puding sa 2 dl hladne vode, a ostatak vode sa 3 kašike šećera stavite da provri.
U nju dodajte puding i kuvajte, stalno mešajući dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu pa kada se otopi sklonite sa vatre i ohladite.
Posebno umutite margarin sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom pa dodajte u krem.
Obe kore isecite na dva dela pa prvu koru stavite na tacnu za tortu, premažite je delom krema pa ponavljajte postupak do kraja.
Odozgo tortu pospite mlevenim orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.