burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Posna torta od oraha i čokolade

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za kore:

2 čaše (od 2dl) brašna

1 čaša šećera

4-5 kašike pekmeza ili džema po izboru

(ja sam džem od šljiva)

10 kašika mlevenih oraha

1,5 dl hladne kisele ili obične vode

1 kesica C praška za pecivo

1/2 kašičice C sode bikarbone

Za krem:

1,2 dl vode

3 C pudinga od čokolade

3 kašike šećera

100 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

100 g čokolade za kuvanje

250 g margarina

Posna torta od oraha i čokolade

Koraci pripreme

U sud stavite sve sastojke za kore i izmešajte ručno, a zatim dodajte vodu i sve dobro sjedinite ručno ili mikserom.

Dobijenu smesu podelite na dva dela i pecite na 200-220 stepeni u pravougaonom plehu obloženim pek papirom oko 20 min. (zavisno od rerne).

Pečene kore izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

Za krem pomešajte C puding sa 2 dl hladne vode, a ostatak vode sa 3 kašike šećera stavite da provri.

U nju dodajte puding i kuvajte, stalno mešajući dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu pa kada se otopi sklonite sa vatre i ohladite.

Posebno umutite margarin sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom pa dodajte u krem.

Obe kore isecite na dva dela pa prvu koru stavite na tacnu za tortu, premažite je delom krema pa ponavljajte postupak do kraja.

Odozgo tortu pospite mlevenim orasima.

Naši proizvodi

Posna torta od oraha i čokolade

Koraci pripreme

U sud stavite sve sastojke za kore i izmešajte ručno, a zatim dodajte vodu i sve dobro sjedinite ručno ili mikserom.

Dobijenu smesu podelite na dva dela i pecite na 200-220 stepeni u pravougaonom plehu obloženim pek papirom oko 20 min. (zavisno od rerne).

Pečene kore izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

Za krem pomešajte C puding sa 2 dl hladne vode, a ostatak vode sa 3 kašike šećera stavite da provri.

U nju dodajte puding i kuvajte, stalno mešajući dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu pa kada se otopi sklonite sa vatre i ohladite.

Posebno umutite margarin sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom pa dodajte u krem.

Obe kore isecite na dva dela pa prvu koru stavite na tacnu za tortu, premažite je delom krema pa ponavljajte postupak do kraja.

Odozgo tortu pospite mlevenim orasima.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept