burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Posna švarcvald torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kore:

3 čaše vode

2 čaše šećera

1 kašičica C soda bikarbone

20 punih kašika brašna

4 kašike C kakaoa

2 štangle rendane čokolade

1 kašika krupno mlevenog posnog keksa

8 kašika ulja

6 kašika džema od kajsije

Fil 1:

0,5 l slatke pavlake posne

300 g čokolade

250 g margarina

200 g C šećera u prahu

Fil 2:

1 puna tegla višanja

Fil 3:

0,5 l slatke posne pavlake

Posna švarcvald torta

Koraci pripreme

Priprema kora:
Pomešati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu C soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike C kakaoa, 2 štangle rendane čokolade, 1 kašiku krupno mlevenog posnog keksa, 8 kašika ulja i 6 kašika džema od kajsije. Podeliti smesu na 4 dela i ispeci 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm na 180 C.

Fil 1:
Na tihoj vatri otopiti (da ne ključa) 0,5 l slatke pavlake posne, 300 g čokolade i ohladiti. Umutiti 250 g margarina sa 200 g C prah šećera i sve sjediniti.

Fil 2:
Potrebna je jedna puna tegla višanja koje su dan ranije naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma (mogu se koristiti višnje iz kompota, a mogu i sveže, koje se mogu prokuvati…)

Fil 3:
Umutiti 0,5 l slatke posne pavlake.

Filovati- kora, čoko fil, višnje, fil od slatke pavlake. Na zadnju ne stavljajte višnje, već samo čoko pa fil od slatke pavlake.

Naši proizvodi

Posna švarcvald torta

Koraci pripreme

Priprema kora:
Pomešati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu C soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike C kakaoa, 2 štangle rendane čokolade, 1 kašiku krupno mlevenog posnog keksa, 8 kašika ulja i 6 kašika džema od kajsije. Podeliti smesu na 4 dela i ispeci 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm na 180 C.

Fil 1:
Na tihoj vatri otopiti (da ne ključa) 0,5 l slatke pavlake posne, 300 g čokolade i ohladiti. Umutiti 250 g margarina sa 200 g C prah šećera i sve sjediniti.

Fil 2:
Potrebna je jedna puna tegla višanja koje su dan ranije naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma (mogu se koristiti višnje iz kompota, a mogu i sveže, koje se mogu prokuvati…)

Fil 3:
Umutiti 0,5 l slatke posne pavlake.

Filovati- kora, čoko fil, višnje, fil od slatke pavlake. Na zadnju ne stavljajte višnje, već samo čoko pa fil od slatke pavlake.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept