0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
3 čaše vode
2 čaše šećera
1 kašičica C soda bikarbone
20 punih kašika brašna
4 kašike C kakaoa
2 štangle rendane čokolade
1 kašika krupno mlevenog posnog keksa
8 kašika ulja
6 kašika džema od kajsije
0,5 l slatke pavlake posne
300 g čokolade
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
1 puna tegla višanja
0,5 l slatke posne pavlake
Priprema kora:
Pomešati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu C soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike C kakaoa, 2 štangle rendane čokolade, 1 kašiku krupno mlevenog posnog keksa, 8 kašika ulja i 6 kašika džema od kajsije. Podeliti smesu na 4 dela i ispeci 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm na 180 C.
Fil 1:
Na tihoj vatri otopiti (da ne ključa) 0,5 l slatke pavlake posne, 300 g čokolade i ohladiti. Umutiti 250 g margarina sa 200 g C prah šećera i sve sjediniti.
Fil 2:
Potrebna je jedna puna tegla višanja koje su dan ranije naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma (mogu se koristiti višnje iz kompota, a mogu i sveže, koje se mogu prokuvati…)
Fil 3:
Umutiti 0,5 l slatke posne pavlake.
Filovati- kora, čoko fil, višnje, fil od slatke pavlake. Na zadnju ne stavljajte višnje, već samo čoko pa fil od slatke pavlake.
Priprema kora:
Pomešati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu C soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike C kakaoa, 2 štangle rendane čokolade, 1 kašiku krupno mlevenog posnog keksa, 8 kašika ulja i 6 kašika džema od kajsije. Podeliti smesu na 4 dela i ispeci 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm na 180 C.
Fil 1:
Na tihoj vatri otopiti (da ne ključa) 0,5 l slatke pavlake posne, 300 g čokolade i ohladiti. Umutiti 250 g margarina sa 200 g C prah šećera i sve sjediniti.
Fil 2:
Potrebna je jedna puna tegla višanja koje su dan ranije naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma (mogu se koristiti višnje iz kompota, a mogu i sveže, koje se mogu prokuvati…)
Fil 3:
Umutiti 0,5 l slatke posne pavlake.
Filovati- kora, čoko fil, višnje, fil od slatke pavlake. Na zadnju ne stavljajte višnje, već samo čoko pa fil od slatke pavlake.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.