burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Posna švarcvald torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Kore:

3 čaše vode

2 čaše šećera

1 kašičica C soda bikarbone

20 punih kašika brašna

4 kašike C kakao praha

2 štangle rendane posne čokolade

1 kašika krupno mlevenog posnog keksa

8 kašika ulja

6 kašika džema od kajsije

Za čokoladni fil:

0,5 l slatke pavlake posne

300 g posne čokolade

250 g margarina

200 g C šećera u prahu

Fil 2:

1 puna tegla svežih ili iz kompota višanja oko (400 g)

10 kapi ekstrakta ruma

Fil 3:

0,5 l posne slatke pavlake

C kakao prah

višnje

Posna švarcvald torta

Koraci pripreme

Kore:
Pomešati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu C soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike C kakaoa, 2 štangle rendane posne čokolade ili kakao krema za kuvanje, 1 kašiku krupno mlevenog posnog keksa, 8 kašika ulja, 6 kašika džema od kajsije. Podeliti smesu na 4 dela i ispeci 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm.

Fil 1:
Na tihoj vatri otopiti 0,5 l slatke pavlake posne, 300 g posne čokolade i ohladiti. Umutiti 250 g margarina sa 200 g C šećera u prahu i sve sjediniti.

Fil 2:
Potrebna je jedna puna tegla svežih ili iz kompota višanja koje su naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma.

Fil 3:
Umutiti 0,5 l posne slatke pavlake.

Na tanjir slagati tortu sledećim redom: prvo ide kora, pa čoko fil, višnje, fil od sl. pavlake, pa kora.

Četvrtu koru premazati posnom pavlakom, posuti C kakao prahom pa staviti višnje za ukras.

Naši proizvodi

Posna švarcvald torta

Koraci pripreme

Kore:
Pomešati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu C soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike C kakaoa, 2 štangle rendane posne čokolade ili kakao krema za kuvanje, 1 kašiku krupno mlevenog posnog keksa, 8 kašika ulja, 6 kašika džema od kajsije. Podeliti smesu na 4 dela i ispeci 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm.

Fil 1:
Na tihoj vatri otopiti 0,5 l slatke pavlake posne, 300 g posne čokolade i ohladiti. Umutiti 250 g margarina sa 200 g C šećera u prahu i sve sjediniti.

Fil 2:
Potrebna je jedna puna tegla svežih ili iz kompota višanja koje su naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma.

Fil 3:
Umutiti 0,5 l posne slatke pavlake.

Na tanjir slagati tortu sledećim redom: prvo ide kora, pa čoko fil, višnje, fil od sl. pavlake, pa kora.

Četvrtu koru premazati posnom pavlakom, posuti C kakao prahom pa staviti višnje za ukras.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept