0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
600 g brašna
3 C praška za pecivo
21 kašika šećera
210 g mlevenih oraha
3 dl kisele vode
150 ml ulja
6 kašika mlevene posne plazme
1 l soka od narandže (negaziran)
ili 1 l sojinog mleka
3 C pudinga vanila
200 g C šećera u prahu
300 g crne posne čokolade
300 g bele posne čokolade
300 g posne mlevene plazme
5 dl biljne pavlake
Za jednu koru je potrebno 200 g brašna,1 C prašak za pecivo, 7 kašika šećera, 70 g mlevenog oraha, 1 dl kisele vode, 50 ml ulja, 2 kašike mlevene posne plazme - dakle i za ostale 2 kore ide isto toliko materijala.
Kore kvasiti sokom od narandže.
Fil:
U 1 litar negaziranog soka od narandže ili u 1 l sojinog mleka skuvati 3 C pudinga od Vanile, i u puding umešati 200 g C prah šećera i 100 g posne bele čokolade.
Kada se fil prohladi u njega ubaciti penasto umućen margarin. Fil podeliti na 3 dela.
U 1 deo fila dodati 100 g bele posne čokolade i 100 g posne mlevene plazme.
U 2 deo fila dodati 100 g otopljene crne čokolade i 100 g posne mlevene plazme.
U 3 deo fila dodati 100 g rendane bele posne čokolade, 100 g rendane crne posne čokolade i 50 g posne mlevene plazme.
Tortu preliti otopljenom crnom posnom čokoladom u koju se dodaju 2-3 kašike biljne pavlake.
Biljna pavlaka se može umutiti i remazivati između filova.
Za jednu koru je potrebno 200 g brašna,1 C prašak za pecivo, 7 kašika šećera, 70 g mlevenog oraha, 1 dl kisele vode, 50 ml ulja, 2 kašike mlevene posne plazme - dakle i za ostale 2 kore ide isto toliko materijala.
Kore kvasiti sokom od narandže.
Fil:
U 1 litar negaziranog soka od narandže ili u 1 l sojinog mleka skuvati 3 C pudinga od Vanile, i u puding umešati 200 g C prah šećera i 100 g posne bele čokolade.
Kada se fil prohladi u njega ubaciti penasto umućen margarin. Fil podeliti na 3 dela.
U 1 deo fila dodati 100 g bele posne čokolade i 100 g posne mlevene plazme.
U 2 deo fila dodati 100 g otopljene crne čokolade i 100 g posne mlevene plazme.
U 3 deo fila dodati 100 g rendane bele posne čokolade, 100 g rendane crne posne čokolade i 50 g posne mlevene plazme.
Tortu preliti otopljenom crnom posnom čokoladom u koju se dodaju 2-3 kašike biljne pavlake.
Biljna pavlaka se može umutiti i remazivati između filova.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.