burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posna plazma torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za 3 kore:

600 g brašna

3 C praška za pecivo

21 kašika šećera

210 g mlevenih oraha

3 dl kisele vode

150 ml ulja

6 kašika mlevene posne plazme

Ostalo:

1 l soka od narandže (negaziran)

ili 1 l sojinog mleka

3 C pudinga vanila

200 g C šećera u prahu

300 g crne posne čokolade

300 g bele posne čokolade

300 g posne mlevene plazme

5 dl biljne pavlake

Posna plazma torta

Koraci pripreme

Za jednu koru je potrebno 200 g brašna,1 C prašak za pecivo, 7 kašika šećera, 70 g mlevenog oraha, 1 dl kisele vode, 50 ml ulja, 2 kašike mlevene posne plazme - dakle i za ostale 2 kore ide isto toliko materijala.

Kore kvasiti sokom od narandže.

Fil:
U 1 litar negaziranog soka od narandže ili u 1 l sojinog mleka skuvati 3 C pudinga od Vanile, i u puding umešati 200 g C prah šećera i 100 g posne bele čokolade.

Kada se fil prohladi u njega ubaciti penasto umućen margarin. Fil podeliti na 3 dela.

U 1 deo fila dodati 100 g bele posne čokolade i 100 g posne mlevene plazme.

U 2 deo fila dodati 100 g otopljene crne čokolade i 100 g posne mlevene plazme.

U 3 deo fila dodati 100 g rendane bele posne čokolade, 100 g rendane crne posne čokolade i 50 g posne mlevene plazme.

Tortu preliti otopljenom crnom posnom čokoladom u koju se dodaju 2-3 kašike biljne pavlake.

Biljna pavlaka se može umutiti i remazivati između filova.

Naši proizvodi

Posna plazma torta

Koraci pripreme

Za jednu koru je potrebno 200 g brašna,1 C prašak za pecivo, 7 kašika šećera, 70 g mlevenog oraha, 1 dl kisele vode, 50 ml ulja, 2 kašike mlevene posne plazme - dakle i za ostale 2 kore ide isto toliko materijala.

Kore kvasiti sokom od narandže.

Fil:
U 1 litar negaziranog soka od narandže ili u 1 l sojinog mleka skuvati 3 C pudinga od Vanile, i u puding umešati 200 g C prah šećera i 100 g posne bele čokolade.

Kada se fil prohladi u njega ubaciti penasto umućen margarin. Fil podeliti na 3 dela.

U 1 deo fila dodati 100 g bele posne čokolade i 100 g posne mlevene plazme.

U 2 deo fila dodati 100 g otopljene crne čokolade i 100 g posne mlevene plazme.

U 3 deo fila dodati 100 g rendane bele posne čokolade, 100 g rendane crne posne čokolade i 50 g posne mlevene plazme.

Tortu preliti otopljenom crnom posnom čokoladom u koju se dodaju 2-3 kašike biljne pavlake.

Biljna pavlaka se može umutiti i remazivati između filova.

Autor

Tanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept