burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Posna kremasta torta sa smokvama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

100 g suvih smokvi

100 g oraha

10 kašika ulja

20 kašika vode

20 kašika brašna

20 kašika šećera

1 C prašak za pecivo

Fil:

1,5 l sojinog mleka

6 C pudinga od vanile

8 kašika šećera

250 g margarina

C šećer u prahu

Glazura:

200 ml biljne slatke pavlake

200 g posne čokolade

Posna kremasta torta sa smokvama

Koraci pripreme

Ugrejati rernu na 180°C, pomešati sve sastojke za koru pa podeliti na 3 dela, peći u okruglom kalupu sa papirom za pečenje, svaku koru 15 min.

Puding zakuvati u mleko sa šećerom, kada se ohladi dodati margarin izrađen sa malo C šećera u prahu.

Filovati u kalupu koru fil, koru fil, koru fil i odmah staviti glazuru.

Slatku pavlaku ugrejati pa dodati čokoladu, mešati dok se ne istopi.

Torta treba da se pravi dan ranije.

Naši proizvodi

Posna kremasta torta sa smokvama

Koraci pripreme

Ugrejati rernu na 180°C, pomešati sve sastojke za koru pa podeliti na 3 dela, peći u okruglom kalupu sa papirom za pečenje, svaku koru 15 min.

Puding zakuvati u mleko sa šećerom, kada se ohladi dodati margarin izrađen sa malo C šećera u prahu.

Filovati u kalupu koru fil, koru fil, koru fil i odmah staviti glazuru.

Slatku pavlaku ugrejati pa dodati čokoladu, mešati dok se ne istopi.

Torta treba da se pravi dan ranije.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept