burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Posna čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

300 g brašna

250 g šećera

100 g mlevenih oraha

4 kašike C kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

3 kašike džema od kajsije

1 prstohvat C sode bikarbone

300 ml kisele vode

100 g suvog grožđa

Za fil:

3 kesice C pudinga od čokolade

1 l vode

200 g margarina

3 kašike šećera

1 kašika brašna

50 g C šećera u prahu

100 g čokolade

100 g mlevenih oraha

Posna čokoladna torta

Koraci pripreme

Za koru, u posudu za mućenje staviti brašno i izmešati ga sa C sodom bikarbonom, C praškom za pecivo, šećerom, C kakaom i mlevenim orasima.

Dodati džem i kiselu vodu, pa lagano umutiti mikserom samo dok se sastojci sjedine, a onda umešati i suvo grožđe.

Podeliti smesu na tri dela i ispeći tri kore na 200 stepeni oko 20-25 minuta u podmazanom i brašnom posutom plehu.

Za fil, staviti da provri 800 ml vode sa šećerom, a puding i kašiku brašna razmutiti u 200 ml vode, pa dodati u šerpu i skuvati puding.

U vruće umešati čokoladu, dodati orahe, pa ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa C prah šećerom, pa dodati ohlađen puding i umutiti fil.

Nafilovati kore i ostaviti da se dobro ohladi i opuste kore.

Može se preliti otopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Posna čokoladna torta

Koraci pripreme

Za koru, u posudu za mućenje staviti brašno i izmešati ga sa C sodom bikarbonom, C praškom za pecivo, šećerom, C kakaom i mlevenim orasima.

Dodati džem i kiselu vodu, pa lagano umutiti mikserom samo dok se sastojci sjedine, a onda umešati i suvo grožđe.

Podeliti smesu na tri dela i ispeći tri kore na 200 stepeni oko 20-25 minuta u podmazanom i brašnom posutom plehu.

Za fil, staviti da provri 800 ml vode sa šećerom, a puding i kašiku brašna razmutiti u 200 ml vode, pa dodati u šerpu i skuvati puding.

U vruće umešati čokoladu, dodati orahe, pa ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa C prah šećerom, pa dodati ohlađen puding i umutiti fil.

Nafilovati kore i ostaviti da se dobro ohladi i opuste kore.

Može se preliti otopljenom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept