burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Posna čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za kore (x2):

170 ml kisele vode

100 g C šećer u prahu

2 kašike ulja

6 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

4 kašike mlevein keks

2 kašike džema

1/2 kašičice C sode bikarbone

1/2 kašičice C prašak za pecivo

Za fil:

350 g šećera

200 ml vode

300 g mleveni keks

300 g mlevenih oraha

200 g čokolade

250 g margarina

500 g C šlaga

500 ml gazirane vode

Posna čokoladna torta

Koraci pripreme

Vodu sjedinite sa šećerom, dodajte ulje, džem, C kakao, keks, brašno i C sodu bikarbomu.

Sve izmešati varjačom, sipati smesu u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.

Ja sam pekla u veliki pleh od električnog šporeta i koru presekla na polovinu i time skratila vreme pečenja.

Peći na 200 C oko 12 minuta. Napraviti još jednu identičnu koru i hladnu preseći na polovinu da bi ste ukupmo dobili 4 kore.

Šećer preliti vodom i kuvati na šporetu kao za bajaderu. Kuvati jedan minut, a potom dodati čokoladu.

Mešati dok se ne otopi pa skloniti sa šporeta i dodati mleven keks i mlevene orahe. Ohladiti.

Šlag umutiti sa kiselom vodom. Margarin umutiti penasto dodati hladan fil i trećinu umućenog šlaga. Sve zajedno izmiksati.

Filovati: kora, fil sa čokoladom, šlag, kora. Dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Posna čokoladna torta

Koraci pripreme

Vodu sjedinite sa šećerom, dodajte ulje, džem, C kakao, keks, brašno i C sodu bikarbomu.

Sve izmešati varjačom, sipati smesu u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.

Ja sam pekla u veliki pleh od električnog šporeta i koru presekla na polovinu i time skratila vreme pečenja.

Peći na 200 C oko 12 minuta. Napraviti još jednu identičnu koru i hladnu preseći na polovinu da bi ste ukupmo dobili 4 kore.

Šećer preliti vodom i kuvati na šporetu kao za bajaderu. Kuvati jedan minut, a potom dodati čokoladu.

Mešati dok se ne otopi pa skloniti sa šporeta i dodati mleven keks i mlevene orahe. Ohladiti.

Šlag umutiti sa kiselom vodom. Margarin umutiti penasto dodati hladan fil i trećinu umućenog šlaga. Sve zajedno izmiksati.

Filovati: kora, fil sa čokoladom, šlag, kora. Dekorisati po želji.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept