burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Posna čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

300 g brašna

250 g šećera

1 kesica C praška za pecivo

1 prstohvat C sode bikarbone

3 kašike džema od kajsija

100 g mlevenih oraha

300 ml kisele vode

4 kašike C kakaoa

Za fil:

1 l vode

3 C pudinga od vanile

100 g posne čokolade

200 g posnog margarina

4-5 kašika šećera

1 kašika C čvrstina

50 g C šećera u prahu

Za dekoraciju:

300 g posnog šlaga

kisela voda - po potrebi (za mućenje šlaga)

malo mlevenih lešnika

Posna čokoladna torta

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru dobro umutiti mikserom. Koru izliti u pleh od šporeta (prethodno podmazan uljem i obložen papirom za pečenje). Peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Za fil pomešati šećer, puding, C čvrstin i 200 ml vode, pa umutiti. Ostatak vode staviti da provri, pa umešati smesu sa C pudingom i kuvati dok se ne zgusne. Na kraju ubaciti i čokoladu izlomljenu na kockice i sve mešati, dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

U međuvremenu, penasto umutiti margarin i C šećer u prahu. Zatim dodavati kašiku po kašiku ohlađenu smesu sa pudingom i sve vreme mutiti dok fil ne postane kremast.

Posni šlag umutiti sa kiselom vodom. Ohlađenu koru preseći na tri trake jednake veličine.

Slagati naizmenično: prva korica- čokoladni fil- šlag- malo mlevenih lešnika. Postupak slaganja ponoviti tri puta.

Celu tortu premazati preostalim šlagom i ukrasiti po želji.

Ostaviti da odstoji u frižideru jedan dan, pa onda seći.

Naši proizvodi

Posna čokoladna torta

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru dobro umutiti mikserom. Koru izliti u pleh od šporeta (prethodno podmazan uljem i obložen papirom za pečenje). Peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Za fil pomešati šećer, puding, C čvrstin i 200 ml vode, pa umutiti. Ostatak vode staviti da provri, pa umešati smesu sa C pudingom i kuvati dok se ne zgusne. Na kraju ubaciti i čokoladu izlomljenu na kockice i sve mešati, dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

U međuvremenu, penasto umutiti margarin i C šećer u prahu. Zatim dodavati kašiku po kašiku ohlađenu smesu sa pudingom i sve vreme mutiti dok fil ne postane kremast.

Posni šlag umutiti sa kiselom vodom. Ohlađenu koru preseći na tri trake jednake veličine.

Slagati naizmenično: prva korica- čokoladni fil- šlag- malo mlevenih lešnika. Postupak slaganja ponoviti tri puta.

Celu tortu premazati preostalim šlagom i ukrasiti po želji.

Ostaviti da odstoji u frižideru jedan dan, pa onda seći.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept