burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Posna čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

300 g brašna

250 g šećera

1 C prašak za pecivo

prstohvat C sode bikarbone

3 kašike džema od kajsija

100 g mlevenih oraha

300 ml kisele vode

4 kašike C kakaoa

Krem:

1 l vode

3 C pudinga od vanile ili čokolade

1 kašika brašna

100 g posne čokolade za kuvanje

200 g posnog margarina

3 kašike šećera

50 g C šećera u prahu

300 g posnog šlaga, šlag krema (čokolada/vanila)

kisela voda za mućenje šlaga

Posna čokoladna torta

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pomešati sve sastojke za koru i dobro umutiti. Nije bitan redosled, samo sipajte.

Obavezno u veliki pleh od rerne stavite papir za pečenje, pa tek onda ulijte smesu za kore.

Pecite između 20 i 25 minuta.

Kora će biti lepljiva i mozda će delovati nepečeno, ali je pečena.

Ako je prepečete ivice će biti tvrde, pa ako vam se to desi odsecite ih, ali će onda torta biti manja.

Za fil pomešajte šećer, puding, brašno, 200 ml vode i umutite. Ostatak stavite da provri.

Kad provri zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne, a zatim dodajte čokoladu, mešajte dok se ne otopi pa ostavite da se hladi.

Kada je fil mlak stavite u frižider da se dodatno ohladi i više stegne.

Umutiti margarin sobne temperature sa C šećerom u prahu pa im dodati ohlađen puding i umutiti.

Umutiti i C šlag sa hladnom kiselom vodom. Staviti 150 ml kisele vode, pa ako je pregusto dok mutite polako sipajte više.

Biskvit presecite na tri uske trake jednake širine. Secite po široj strani.

Filovanje: kora 1, fil od čokolade, šlag, kora 2, fil od čokolade, šlag, kora 3 i ostatak od fila i šlaga.

Naši proizvodi

Posna čokoladna torta

Koraci pripreme

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pomešati sve sastojke za koru i dobro umutiti. Nije bitan redosled, samo sipajte.

Obavezno u veliki pleh od rerne stavite papir za pečenje, pa tek onda ulijte smesu za kore.

Pecite između 20 i 25 minuta.

Kora će biti lepljiva i mozda će delovati nepečeno, ali je pečena.

Ako je prepečete ivice će biti tvrde, pa ako vam se to desi odsecite ih, ali će onda torta biti manja.

Za fil pomešajte šećer, puding, brašno, 200 ml vode i umutite. Ostatak stavite da provri.

Kad provri zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne, a zatim dodajte čokoladu, mešajte dok se ne otopi pa ostavite da se hladi.

Kada je fil mlak stavite u frižider da se dodatno ohladi i više stegne.

Umutiti margarin sobne temperature sa C šećerom u prahu pa im dodati ohlađen puding i umutiti.

Umutiti i C šlag sa hladnom kiselom vodom. Staviti 150 ml kisele vode, pa ako je pregusto dok mutite polako sipajte više.

Biskvit presecite na tri uske trake jednake širine. Secite po široj strani.

Filovanje: kora 1, fil od čokolade, šlag, kora 2, fil od čokolade, šlag, kora 3 i ostatak od fila i šlaga.

Autor

Irena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept