0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
200 g brašna
1 kašika C kakaoa
100 g šećera
300 ml kisele vode
50 ml ulja
1/2 kašičice C sode bikarbone
3 kašike džema od kajsije
rendana kora jedne pomorandže
300 g crne čokolade
10 kašika džema od kajsije
1 l soka od narandže
4 C pudinga od vanile
8 kašika C šećera u prahu
250 g margarina
Kora:
Pomešati brašno, C kakao i C sodu, dodati šećer, izmešati sve i polako dodavati kiselu vodu. Zatim dodati ulje i džem. Peći na 180 stepeni 20 minuta. Ispeći tri korice.
Fil 1:
Na tihoj vatri otopiti čokoladu i džem. Prohladiti, ali ne skroz. Premazati korice.
Fil 2:
Odvojiti 200 ml soka i pripremiti smesu za puding. Ostatak soka staviti sa šećerom da se kuva. Kada počne da ključa dodati puding i ohladiti.
Umutiti margarin, pa dodavati puding i mutiti sve vreme dok ne dobijete kremasti fil.
Ređati kora, čokoladni fil, žuti fil. Na kraju ukrasiti C šlagom.
Kora:
Pomešati brašno, C kakao i C sodu, dodati šećer, izmešati sve i polako dodavati kiselu vodu. Zatim dodati ulje i džem. Peći na 180 stepeni 20 minuta. Ispeći tri korice.
Fil 1:
Na tihoj vatri otopiti čokoladu i džem. Prohladiti, ali ne skroz. Premazati korice.
Fil 2:
Odvojiti 200 ml soka i pripremiti smesu za puding. Ostatak soka staviti sa šećerom da se kuva. Kada počne da ključa dodati puding i ohladiti.
Umutiti margarin, pa dodavati puding i mutiti sve vreme dok ne dobijete kremasti fil.
Ređati kora, čokoladni fil, žuti fil. Na kraju ukrasiti C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.