0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
450 g posnog mlevenog keksa
500 ml slatke pavlake
150 g posnih čokoladnih napolitanki
100 g posne čokolade za kuvanje
1 margarin
2 kesice C vanilin šećera
300 g C šećera u prahu
1 l posnog sojinog mleka
3 C pudinga od čokolade
2 dl soka od pomorandže za potapanje keksa
Od 1 litra posnog sojinog mleka odvojte malo da razmutite sa pudingom.
U ostatak mleka dodajte C vanilin i C šećer u prahu, prokuvajte pa zakuvajte 3 C pudinga od čokolade razmućenih sa malo sojinog mleka. Ostavite da se ohladi.
Kada se fil ohladi ,sjediniti ga sa jednim umućenim margarinom i dodati sitno iseckane čokoladne napolitanke.
Umutiti slatku pavlaku i u nju dodati 100 g sitno seckane čokolade.
Polovinu mlevenog keksa umakati u sok od pomorandže i ređati na tablu, pa prvo staviti polovinu crnog fila, pa polovinu slatke pavlake. Tako uraditi još jednom.
Po želji možete dekorisati istopljenom čokoladom.
Od 1 litra posnog sojinog mleka odvojte malo da razmutite sa pudingom.
U ostatak mleka dodajte C vanilin i C šećer u prahu, prokuvajte pa zakuvajte 3 C pudinga od čokolade razmućenih sa malo sojinog mleka. Ostavite da se ohladi.
Kada se fil ohladi ,sjediniti ga sa jednim umućenim margarinom i dodati sitno iseckane čokoladne napolitanke.
Umutiti slatku pavlaku i u nju dodati 100 g sitno seckane čokolade.
Polovinu mlevenog keksa umakati u sok od pomorandže i ređati na tablu, pa prvo staviti polovinu crnog fila, pa polovinu slatke pavlake. Tako uraditi još jednom.
Po želji možete dekorisati istopljenom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.