burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Plazma torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru (3 kore):

15 belanaca

15 kašika šećera

15 kašika mlevene plazme

3 kafene kašike sirćeta

Fil 1:

15 žumanaca

250 g šećera

3 kesice C pudinga od vanile

1 l mleka

375 g margarina za kolače

150 g C šećera u prahu

1 mala mlečna milka čokolada

300 g mlevene plazme

Fil 2:

5 kesica C šlag kreme sa ukusom vanile

mineralna voda po potrebi

Plazma torta

Koraci pripreme

Kore:
5 belanaca čvrsto umutiti sa 5 kašika šećera. Dodati kašičicu sirćeta i još mutiti. Kada dobijete čvrst šne od belanaca, ručno umešati 5 kašika mlevenog plazma keksa. Koru peći 15-tak minuta na 200 C. Postupak ponoviti jos 2 puta.

Žumanca umutiti sa 250 g šećera, pa dodati puding. Smesu skuvati u zagrejanom mleku i ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu pa postepeno dodavati ohlađeni puding i otopljenu čokoladu.

Kada završite sa mućenjem ručno umešati plazmu.

Što se tiče fila dva, umuti se C šlag krema sa mineralnom vodom u čvrstu smesu.

Postupak filovanja je kora - fil 1 - fil 2.

Naši proizvodi

Plazma torta

Koraci pripreme

Kore:
5 belanaca čvrsto umutiti sa 5 kašika šećera. Dodati kašičicu sirćeta i još mutiti. Kada dobijete čvrst šne od belanaca, ručno umešati 5 kašika mlevenog plazma keksa. Koru peći 15-tak minuta na 200 C. Postupak ponoviti jos 2 puta.

Žumanca umutiti sa 250 g šećera, pa dodati puding. Smesu skuvati u zagrejanom mleku i ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu pa postepeno dodavati ohlađeni puding i otopljenu čokoladu.

Kada završite sa mućenjem ručno umešati plazmu.

Što se tiče fila dva, umuti se C šlag krema sa mineralnom vodom u čvrstu smesu.

Postupak filovanja je kora - fil 1 - fil 2.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept