burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Plazma torta sa orasima i čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Kora:

4 belanca

100 g šećera

3 kašike vode

60 g mlevenih oraha

50 ml brašna

1 kesica C Prašak za pecivo

Preliv za koru:

100 g čokolade

30 g mleka

Fil:

4 žumanca

1 l mleka

120 g C Puding sa ukusom vanile

10 kašika šećera

250 g margarina

150 g C Šećer u prahu

200 g čokolade

200 g mlevena plazme

Dekoracija:

150 g C šlaga

Plazma torta sa orasima i čokoladom

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati vodu uz stalno mućenje. Zatim dodati brašno, orahe i C prašak za pecivo, sipati smesu u pleh i peći oko 20 min. na 180 C.

Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.

Puding, šećer i žumance pomešati pa dodati oko 200 ml mleka i promešati da ne budu grudvice, a ostatak mleka staviti da provri. Kad počinje da provri, mešati sa smesom od pudinga i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne dobro. Skloniti sa vatre i podeliti na dva dela.

U jedan deo izlomiti čokoladu i mešati dok se potpuno ne otopi. Ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu i podeliti na dva dela.

Prvom delu margarina dodati čokoladni deo i umutiti da se sve lepo sjedini.

Drugom delu margarina dodati puding i mleveni keks i umutiti dobro.

Prvo ide kora, zatim otopljena čokolada, fil sa plazmom, fil sa čokoladom i C šlag.

Dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Plazma torta sa orasima i čokoladom

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati vodu uz stalno mućenje. Zatim dodati brašno, orahe i C prašak za pecivo, sipati smesu u pleh i peći oko 20 min. na 180 C.

Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.

Puding, šećer i žumance pomešati pa dodati oko 200 ml mleka i promešati da ne budu grudvice, a ostatak mleka staviti da provri. Kad počinje da provri, mešati sa smesom od pudinga i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne dobro. Skloniti sa vatre i podeliti na dva dela.

U jedan deo izlomiti čokoladu i mešati dok se potpuno ne otopi. Ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu i podeliti na dva dela.

Prvom delu margarina dodati čokoladni deo i umutiti da se sve lepo sjedini.

Drugom delu margarina dodati puding i mleveni keks i umutiti dobro.

Prvo ide kora, zatim otopljena čokolada, fil sa plazmom, fil sa čokoladom i C šlag.

Dekorisati po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept