0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
3 kašike mlevenih oraha
1 dl ulja
1/2 kesice C praška za pecivo
2 dl mleka
2 čaše kisele pavlake
200 g mlevenog plazma keksa
170 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
100 g C šlaga u prahu
Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite mikserom uz postepeno dodavanje šećera, a zatim dodajte žumanca.
Nastavite da mutite dok se sav šećer ne istopi, pa dodajte ulje. Na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, C kakaoa i C praška za pecivo i na kraju mlevene orahe.
Smesu sipajte u kalup za pečenje prečnika 24 cm koji ste obložili pek papirom i pecite koru na 180 C oko 30 min. (zavisno od rerne).
Prohlađenu koru izvadite iz kalupa, pa je stavite na tacnu za služenje. Prelijte je hladnim mlekom.
Za fil umutite kiselu pavlaku sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, pa lagano umešajte mleveni plazma keks.
Koru stavite na tacnu za služenje pa je premažite filom.
Posebno umutite šlag pa celu tortu premažite i dekorišite po želji.
Tortu stavite u fižider da se dobro ohladi, pa je poslužite.
Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite mikserom uz postepeno dodavanje šećera, a zatim dodajte žumanca.
Nastavite da mutite dok se sav šećer ne istopi, pa dodajte ulje. Na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, C kakaoa i C praška za pecivo i na kraju mlevene orahe.
Smesu sipajte u kalup za pečenje prečnika 24 cm koji ste obložili pek papirom i pecite koru na 180 C oko 30 min. (zavisno od rerne).
Prohlađenu koru izvadite iz kalupa, pa je stavite na tacnu za služenje. Prelijte je hladnim mlekom.
Za fil umutite kiselu pavlaku sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, pa lagano umešajte mleveni plazma keks.
Koru stavite na tacnu za služenje pa je premažite filom.
Posebno umutite šlag pa celu tortu premažite i dekorišite po želji.
Tortu stavite u fižider da se dobro ohladi, pa je poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.