burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Plazma krem torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Za koru:

5 jaja

5 kašika šećera

2 kašike brašna

1 kašika C kakaoa

3 kašike mlevenih oraha

1 dl ulja

1/2 kesice C praška za pecivo

2 dl mleka

Za Fil:

2 čaše kisele pavlake

200 g mlevenog plazma keksa

170 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

Za ukrašaavanje:

100 g C šlaga u prahu

Plazma krem torta

Koraci pripreme

Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite mikserom uz postepeno dodavanje šećera, a zatim dodajte žumanca.

Nastavite da mutite dok se sav šećer ne istopi, pa dodajte ulje. Na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, C kakaoa i C praška za pecivo i na kraju mlevene orahe.

Smesu sipajte u kalup za pečenje prečnika 24 cm koji ste obložili pek papirom i pecite koru na 180 C oko 30 min. (zavisno od rerne).

Prohlađenu koru izvadite iz kalupa, pa je stavite na tacnu za služenje. Prelijte je hladnim mlekom.

Za fil umutite kiselu pavlaku sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, pa lagano umešajte mleveni plazma keks.

Koru stavite na tacnu za služenje pa je premažite filom.

Posebno umutite šlag pa celu tortu premažite i dekorišite po želji.

Tortu stavite u fižider da se dobro ohladi, pa je poslužite.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Plazma krem torta

Koraci pripreme

Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite mikserom uz postepeno dodavanje šećera, a zatim dodajte žumanca.

Nastavite da mutite dok se sav šećer ne istopi, pa dodajte ulje. Na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, C kakaoa i C praška za pecivo i na kraju mlevene orahe.

Smesu sipajte u kalup za pečenje prečnika 24 cm koji ste obložili pek papirom i pecite koru na 180 C oko 30 min. (zavisno od rerne).

Prohlađenu koru izvadite iz kalupa, pa je stavite na tacnu za služenje. Prelijte je hladnim mlekom.

Za fil umutite kiselu pavlaku sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, pa lagano umešajte mleveni plazma keks.

Koru stavite na tacnu za služenje pa je premažite filom.

Posebno umutite šlag pa celu tortu premažite i dekorišite po želji.

Tortu stavite u fižider da se dobro ohladi, pa je poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept