burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Nutela torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za 3 kore:

18 belanaca

18 kašika šećera

6 kašika ulja

18 kaška pečenih, mlevenih oraha/ lešnika

6 kašika prezli

3 kašike brašna

3 štangle rendane čokoalde

Za fil:

18 žumanaca

18 kašika šećera

200 g čokolade za kuvanje (min. 40% kakao)

1 margarin

200 g C šlaga

300 g mlevenog keksa

5-6 kašika C šećera u prahu

Za glazuru:

200 g pečenih, izdrobljenih oraha/lešnika

400 g nutele

Nutela torta

Koraci pripreme

Umutiti čvrst sneg od 6 belanaca, dodati 6 kašika šećera, a zatim 2 kašike ulja. Izmešati mikserom.

Zatim dodati 6 kašika mlevenih pečenih oraha/lešnika, 2 kašike prezli, 1 kašiku brašna, 1 štanglu rendane čokolade, sada pažljivo izmešati varjačom.

Peći na oko 180 stepeni u rerni sa ventilatorom. Ispeći tri ovakve kore.

18 žumanca umutiti sa 18 kašika šećera dok ne pobeli, zatim skuvati fil na pari. Prohladiti, ali neka ostane mlak fil.

Umutiti 200 g C šlaga, dodati margarin umućen sa 5-6 kašika C šećera u prahu.

Sve lepo umutiti, pa dodati 300 g mlevenog keksa. Spojiti sa prohlađenim čokoadnim filom.

Filovati tortu u kalupu ili dubljem plehu koji je obložen aluminijumskom folijom premazanom zejtinom, jer fil bude ređi i curi.

Fil staviti i na poslednju koru, ali u tankom sloju.

Preko njega rasporediti polovinu izdrobljenih oraha/lešnika.

Staviti u frižider da se malo stegne.

400 g nutele zagrejati u originalnoj teglici u mikrotalasnoj, treba da bude tečno.

Preliti i razmazati preko torte, pa preko rasporediti preostale izdrobljene orahe/lešnike.

Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.

Naši proizvodi

Nutela torta

Koraci pripreme

Umutiti čvrst sneg od 6 belanaca, dodati 6 kašika šećera, a zatim 2 kašike ulja. Izmešati mikserom.

Zatim dodati 6 kašika mlevenih pečenih oraha/lešnika, 2 kašike prezli, 1 kašiku brašna, 1 štanglu rendane čokolade, sada pažljivo izmešati varjačom.

Peći na oko 180 stepeni u rerni sa ventilatorom. Ispeći tri ovakve kore.

18 žumanca umutiti sa 18 kašika šećera dok ne pobeli, zatim skuvati fil na pari. Prohladiti, ali neka ostane mlak fil.

Umutiti 200 g C šlaga, dodati margarin umućen sa 5-6 kašika C šećera u prahu.

Sve lepo umutiti, pa dodati 300 g mlevenog keksa. Spojiti sa prohlađenim čokoadnim filom.

Filovati tortu u kalupu ili dubljem plehu koji je obložen aluminijumskom folijom premazanom zejtinom, jer fil bude ređi i curi.

Fil staviti i na poslednju koru, ali u tankom sloju.

Preko njega rasporediti polovinu izdrobljenih oraha/lešnika.

Staviti u frižider da se malo stegne.

400 g nutele zagrejati u originalnoj teglici u mikrotalasnoj, treba da bude tečno.

Preliti i razmazati preko torte, pa preko rasporediti preostale izdrobljene orahe/lešnike.

Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.

Autor

Dana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept