burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Novogodišnja čoko moko sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

8 jaja

8 kašika šećera

6 kašika brašna

3 kašike C kakao praha

1 C prašak za pecivo

300 ml čokoladnog mleka za prelivanje

Za fil:

700 g kisele pavlake

180 g C šećera u prahu

300 g mlevenog keksa

2-3 kesice C vanilin šećera

300 g C krem šlag vanila

300 g malina

Novogodišnja čoko moko sa malinama

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca. Brašno pomešati sa C kakaom i C praškom za pecivo, pa umešati u smesu od jaja.

Peći koru u kalupu prečnika 26-28 cm na oko 200 C oko 25 minuta. Čačkalicom proveriti da li je pečeno.

Pečenu i ohlađenu koru preseći tako da se dobiju tri kore.

Kiselu pavlaku varjačom izmešati sa šećerom i C vanilin šećerom pa dodati mleveni keks. Umutiti C krem šlag po uputstvu.

Koru preliti čokoladnim ili običnim mlekom, premazati filom, poređati maline, pa preko njih šlag.

Ponoviti postupak, završiti korom i premazati celu tortu ostatkom šlaga, dekoracija po izboru.

Naši proizvodi

Novogodišnja čoko moko sa malinama

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca. Brašno pomešati sa C kakaom i C praškom za pecivo, pa umešati u smesu od jaja.

Peći koru u kalupu prečnika 26-28 cm na oko 200 C oko 25 minuta. Čačkalicom proveriti da li je pečeno.

Pečenu i ohlađenu koru preseći tako da se dobiju tri kore.

Kiselu pavlaku varjačom izmešati sa šećerom i C vanilin šećerom pa dodati mleveni keks. Umutiti C krem šlag po uputstvu.

Koru preliti čokoladnim ili običnim mlekom, premazati filom, poređati maline, pa preko njih šlag.

Ponoviti postupak, završiti korom i premazati celu tortu ostatkom šlaga, dekoracija po izboru.

Autor

Vanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept