burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Nepečena torta od oraha i lešnika

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za podlogu:

150 g keksa

100 g oraha

100 ml kisele vode

2 kašike C šećera u prahu

2 kašike C kakaoa

50 g margarina

Za krem:

1,2 l mleka

7 kašika šećera

4 C pudinga od vanile sa ukusom slatke pavlake

100 g bele čokolade

200 g margarina

150 g mlevenih oraha

50 g mlevenih lešnika

I još:

oko 100 g oraha

oko 100 g lešnika

2 kesice C šlaga u prahu

Nepečena torta od oraha i lešnika

Koraci pripreme

Stavite u sud sitno izmrvljen keks, mlevene orahe, C prah šećer, C kakao, margarin i kiselu vodu pa sve rukama dobro izmešajte. Smesu stavite na dno okrugle posude.

Rastvorite puding u 3 dl mleka pa ga dodajte u preostalo provrelo mleko sa šećerom. Kuvajte dok se ne zgusne, pa dodajte čokoladu.

Kada se čokolada otopi, sklonite sud sa vatre i ostavite da se prohladi.

U sasvim mlak puding dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Na kraju dodajte orahe i lešnik i ponovo umutite mikserom.

Posebno izblendirajte orahe i lešnik pa sjedinite.

Na podlogu stavite trećinu krema pa pospite polovinom mešavine oraha i lešnika.

Preko stavite drugu trećinu krema pa ostatak mešavine oraha i lešnika i preko njih stavite ostatak krema.

Tortu odozgo ukrasite umućenim C šlagom, pripremljen po uputstvu na ambalaži, dobro je ohladite i poslužite.

Naši proizvodi

Nepečena torta od oraha i lešnika

Koraci pripreme

Stavite u sud sitno izmrvljen keks, mlevene orahe, C prah šećer, C kakao, margarin i kiselu vodu pa sve rukama dobro izmešajte. Smesu stavite na dno okrugle posude.

Rastvorite puding u 3 dl mleka pa ga dodajte u preostalo provrelo mleko sa šećerom. Kuvajte dok se ne zgusne, pa dodajte čokoladu.

Kada se čokolada otopi, sklonite sud sa vatre i ostavite da se prohladi.

U sasvim mlak puding dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Na kraju dodajte orahe i lešnik i ponovo umutite mikserom.

Posebno izblendirajte orahe i lešnik pa sjedinite.

Na podlogu stavite trećinu krema pa pospite polovinom mešavine oraha i lešnika.

Preko stavite drugu trećinu krema pa ostatak mešavine oraha i lešnika i preko njih stavite ostatak krema.

Tortu odozgo ukrasite umućenim C šlagom, pripremljen po uputstvu na ambalaži, dobro je ohladite i poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept