0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
200 g mlevenog keksa
5 kašika C šećera u prahu
100 g mlevenih oraha
1 kesica instant nes kafe
1,5 dl vode
50 g margarina
5 dl mleka
4 kašike šećera
1 C puding od vanile
2 kesice C vanilin šećera
1 kisela pavlaka
100 g mlevenog keksa
4 dl mleka
4 kašike šećera
1 C puding od čokolade
3 štangle čokolade
100 g putera ili margarina
50 g čokolade za kuvanje
Stavite 1,5 dl vode da se greje do tačke ključanja, sklonite i umešajte nes kafu. Dodajte odmah i margarin i mešajte dok se ne otopi.
U posebnu posudu stavite mleveni keks, mlevene orahe, C šećer u prahu i dodajte nes kafu. Sve dobro sjedinite i rukama rastanjite u okrugli kalup sa obručem.
Za žuti krem u posudu stavite mleko, šećer, C vanilin šećer i C puding od vanile, sve dobro izmešajte i skuvajte puding.
Ostavite da se prohladi pa dodajte mleveni keks i kiselu pavlaku.
Sve dobro umutite mikserom. Stavite krem preko podloge.
Za tamni krem u posudu sipajte mleko, šećer, C puding od čokolade, sve dobro izmešajte i skuvajte puding.
U još vruć dodajte čokoladu i kada se otopi skonite sa vatre.
U mlak krem dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Stavite krem preko žutog krema.
Preko narendajte čokoladu, ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.
Stavite 1,5 dl vode da se greje do tačke ključanja, sklonite i umešajte nes kafu. Dodajte odmah i margarin i mešajte dok se ne otopi.
U posebnu posudu stavite mleveni keks, mlevene orahe, C šećer u prahu i dodajte nes kafu. Sve dobro sjedinite i rukama rastanjite u okrugli kalup sa obručem.
Za žuti krem u posudu stavite mleko, šećer, C vanilin šećer i C puding od vanile, sve dobro izmešajte i skuvajte puding.
Ostavite da se prohladi pa dodajte mleveni keks i kiselu pavlaku.
Sve dobro umutite mikserom. Stavite krem preko podloge.
Za tamni krem u posudu sipajte mleko, šećer, C puding od čokolade, sve dobro izmešajte i skuvajte puding.
U još vruć dodajte čokoladu i kada se otopi skonite sa vatre.
U mlak krem dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Stavite krem preko žutog krema.
Preko narendajte čokoladu, ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.