burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Nepečena puding torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za podlogu:

200 g mlevenog keksa

5 kašika C šećera u prahu

100 g mlevenih oraha

1 kesica instant nes kafe

1,5 dl vode

50 g margarina

Za žuti krem:

5 dl mleka

4 kašike šećera

1 C puding od vanile

2 kesice C vanilin šećera

1 kisela pavlaka

100 g mlevenog keksa

Za tamni krem:

4 dl mleka

4 kašike šećera

1 C puding od čokolade

3 štangle čokolade

100 g putera ili margarina

I još:

50 g čokolade za kuvanje

Nepečena puding torta

Koraci pripreme

Stavite 1,5 dl vode da se greje do tačke ključanja, sklonite i umešajte nes kafu. Dodajte odmah i margarin i mešajte dok se ne otopi.

U posebnu posudu stavite mleveni keks, mlevene orahe, C šećer u prahu i dodajte nes kafu. Sve dobro sjedinite i rukama rastanjite u okrugli kalup sa obručem.

Za žuti krem u posudu stavite mleko, šećer, C vanilin šećer i C puding od vanile, sve dobro izmešajte i skuvajte puding.

Ostavite da se prohladi pa dodajte mleveni keks i kiselu pavlaku.

Sve dobro umutite mikserom. Stavite krem preko podloge.

Za tamni krem u posudu sipajte mleko, šećer, C puding od čokolade, sve dobro izmešajte i skuvajte puding.

U još vruć dodajte čokoladu i kada se otopi skonite sa vatre.

U mlak krem dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Stavite krem preko žutog krema.

Preko narendajte čokoladu, ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.

Naši proizvodi

Nepečena puding torta

Koraci pripreme

Stavite 1,5 dl vode da se greje do tačke ključanja, sklonite i umešajte nes kafu. Dodajte odmah i margarin i mešajte dok se ne otopi.

U posebnu posudu stavite mleveni keks, mlevene orahe, C šećer u prahu i dodajte nes kafu. Sve dobro sjedinite i rukama rastanjite u okrugli kalup sa obručem.

Za žuti krem u posudu stavite mleko, šećer, C vanilin šećer i C puding od vanile, sve dobro izmešajte i skuvajte puding.

Ostavite da se prohladi pa dodajte mleveni keks i kiselu pavlaku.

Sve dobro umutite mikserom. Stavite krem preko podloge.

Za tamni krem u posudu sipajte mleko, šećer, C puding od čokolade, sve dobro izmešajte i skuvajte puding.

U još vruć dodajte čokoladu i kada se otopi skonite sa vatre.

U mlak krem dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Stavite krem preko žutog krema.

Preko narendajte čokoladu, ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept