burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaZavisi od veličine parčeta,40 komadada

Nenina čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
Zavisi od veličine parčeta,40 komadada

Sastojci

Za jednu koru:

7 jaja

180 g "C" šećera u prahu

100 g mlevenih oraha

2,5 štangle čokolade (25 g)

1/2 kašike brašna

Fil:

5 jaja

200 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

4 štangle čokolade (40 g)

1 C puding od vanile

400 g putera

300 ml mleka

Nenina čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati mlevene orahe i otopljenu čokoladu, a na kraju polako umešati čvrsto ulupan sneg od belanaca i pola kašike brašna.

Izliti u pleh veličine 25X40cm, obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni dvadesetak minuta, odnosno dok se kora ne počne odvajati, sa strane, od pleha. Ponoviti postupak tri puta.

Fil:
Kuvati na pari cela jaja sa šećerom, neprestano mešajući, dok se ne zgusne. Tada dodati čokoladu (može i malo više od 4 rebra, neće je pokvariti :-), ali dovoljno je i 4, C vanilin šećer i ohladiti.

Skuvati puding u 300 ml mleka i ohladiti. Spojiti ove dve mase i na kraju dodati i umućen puter. Dobro, sve zajedno umešati mikserom i fil je gotov.

Torta se slaže: kora, fil, kora, fil, kora.

Odozgo se premaže sa malo fila i pospe mlevenim orasima.

Po želji, može se ukrasiti "C" šlagom.

Naši proizvodi

Nenina čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati mlevene orahe i otopljenu čokoladu, a na kraju polako umešati čvrsto ulupan sneg od belanaca i pola kašike brašna.

Izliti u pleh veličine 25X40cm, obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni dvadesetak minuta, odnosno dok se kora ne počne odvajati, sa strane, od pleha. Ponoviti postupak tri puta.

Fil:
Kuvati na pari cela jaja sa šećerom, neprestano mešajući, dok se ne zgusne. Tada dodati čokoladu (može i malo više od 4 rebra, neće je pokvariti :-), ali dovoljno je i 4, C vanilin šećer i ohladiti.

Skuvati puding u 300 ml mleka i ohladiti. Spojiti ove dve mase i na kraju dodati i umućen puter. Dobro, sve zajedno umešati mikserom i fil je gotov.

Torta se slaže: kora, fil, kora, fil, kora.

Odozgo se premaže sa malo fila i pospe mlevenim orasima.

Po želji, može se ukrasiti "C" šlagom.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept