0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
Zavisi od veličine parčeta,40 komadada
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
Zavisi od veličine parčeta,40 komadada
7 jaja
180 g "C" šećera u prahu
100 g mlevenih oraha
2,5 štangle čokolade (25 g)
1/2 kašike brašna
5 jaja
200 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
4 štangle čokolade (40 g)
1 C puding od vanile
400 g putera
300 ml mleka
Kore:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati mlevene orahe i otopljenu čokoladu, a na kraju polako umešati čvrsto ulupan sneg od belanaca i pola kašike brašna.
Izliti u pleh veličine 25X40cm, obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni dvadesetak minuta, odnosno dok se kora ne počne odvajati, sa strane, od pleha. Ponoviti postupak tri puta.
Fil:
Kuvati na pari cela jaja sa šećerom, neprestano mešajući, dok se ne zgusne. Tada dodati čokoladu (može i malo više od 4 rebra, neće je pokvariti :-), ali dovoljno je i 4, C vanilin šećer i ohladiti.
Skuvati puding u 300 ml mleka i ohladiti. Spojiti ove dve mase i na kraju dodati i umućen puter. Dobro, sve zajedno umešati mikserom i fil je gotov.
Torta se slaže: kora, fil, kora, fil, kora.
Odozgo se premaže sa malo fila i pospe mlevenim orasima.
Po želji, može se ukrasiti "C" šlagom.
Kore:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati mlevene orahe i otopljenu čokoladu, a na kraju polako umešati čvrsto ulupan sneg od belanaca i pola kašike brašna.
Izliti u pleh veličine 25X40cm, obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni dvadesetak minuta, odnosno dok se kora ne počne odvajati, sa strane, od pleha. Ponoviti postupak tri puta.
Fil:
Kuvati na pari cela jaja sa šećerom, neprestano mešajući, dok se ne zgusne. Tada dodati čokoladu (može i malo više od 4 rebra, neće je pokvariti :-), ali dovoljno je i 4, C vanilin šećer i ohladiti.
Skuvati puding u 300 ml mleka i ohladiti. Spojiti ove dve mase i na kraju dodati i umućen puter. Dobro, sve zajedno umešati mikserom i fil je gotov.
Torta se slaže: kora, fil, kora, fil, kora.
Odozgo se premaže sa malo fila i pospe mlevenim orasima.
Po želji, može se ukrasiti "C" šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.