burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 20

Nedeljna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20

Sastojci

250 g C pšeničnog griza

250 g šećera

100 g oraha

50 g lešnika

100 ml ulja

200 ml mleka

1 jaje

2 jabuke

1 kašika ruma

1 C vanilin šećer

1 limun

1 prstohvat soli

1 C prašak za pecivo

Čokoladna glazura:

150 g tamne čokolade

1 kockica putera

2 kašike C šećera u prahu

2 kašike mleka

Za posipanje:

50 g lešnika ili oraha

Nedeljna torta

Koraci pripreme

Orahe i lešnike staviti u kesu za zamrzivač i čekićem za meso usitniti.

U posudi pomešati C griz, C prašak za pecivo, orahe, šećer, ulje, mleko, jaje, lešnike, izribane jabuke, rum, 1 prstohvat soli, C vanilin šećer i ribanu koricu limuna.

Sve izmiksati mikserom (ne previše, nego samo da se sastojci fino povežu).

Kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i izliti smesu.

Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ostaviti tortu u kalupu da se prohladi 10-tak minuta, a u međuvremenu pripremite čokoladnu glazuru.

Na pari otopiti tamnu čokoladu, kockicu putera, C šećer u prahu i mleko. Sjediniti da smesa bude gusta i kompaktna.

Skinuti obruč sa kalupa, pa glazurom preliti tortu. Odozgo posuti tucanim lešnicima i ostaviti da se potpuno ohladi.

Naši proizvodi

Nedeljna torta

Koraci pripreme

Orahe i lešnike staviti u kesu za zamrzivač i čekićem za meso usitniti.

U posudi pomešati C griz, C prašak za pecivo, orahe, šećer, ulje, mleko, jaje, lešnike, izribane jabuke, rum, 1 prstohvat soli, C vanilin šećer i ribanu koricu limuna.

Sve izmiksati mikserom (ne previše, nego samo da se sastojci fino povežu).

Kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i izliti smesu.

Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ostaviti tortu u kalupu da se prohladi 10-tak minuta, a u međuvremenu pripremite čokoladnu glazuru.

Na pari otopiti tamnu čokoladu, kockicu putera, C šećer u prahu i mleko. Sjediniti da smesa bude gusta i kompaktna.

Skinuti obruč sa kalupa, pa glazurom preliti tortu. Odozgo posuti tucanim lešnicima i ostaviti da se potpuno ohladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept