0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 belanca
80 g šećera
10 kašičica prženih mlevenih lešnika
2 kašičice brašna
8 žumanca
80 g šećera
4 C pudinga sa ukusom vanile
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
150 g čokolade za kuvanje
300 g napolitanki sa lešnikom
400 ml slatke pavlake
Lešnike kratko tostirati u rerni, ohladiti ih i samleti. Belanca izmiksovati u čvrsti sneg i postepeno dodavati šećer.
Kutlačom lagano umešati mlevene lešnike i brašno.
Biskvitnu smesu izliti u kalup za torte (prečnika 28 cm) koji treba biti prekriven masnim papirom i peći 25 minuta na temperaturi od 160°C.
Žumanca dobro izmiksovati sa šećerom, C pudinga i malo mleka, tako da ne bude grudvica. Ostatak mleka zakuvati.
U vrelo mleko dodati pripremljenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema. U ohlađenu kremu dodati penasto izmiksiran margarin zajedno sa C šećerom u prahu.
Podeliti kremu na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu otopljenu na pari, a u drugi deo dodati napolitanke koje su prethodno samlevene u blenderu.
Na podlogu za tortu staviti biskvit i oko njega obruč za torte prekriven masnim papirom, kako bi se kasnije lakše odvojio od kreme.
Biskvit premazati kremom od napolitanki, a zatim naneti čokoladnu kremu. Tortu staviti u frižider da se kreme dobro stisnu, najbolje preko noći.
Pre posluživanja celu tortu premazati slatkom pavlakom ili ukrasiti po želji.
Lešnike kratko tostirati u rerni, ohladiti ih i samleti. Belanca izmiksovati u čvrsti sneg i postepeno dodavati šećer.
Kutlačom lagano umešati mlevene lešnike i brašno.
Biskvitnu smesu izliti u kalup za torte (prečnika 28 cm) koji treba biti prekriven masnim papirom i peći 25 minuta na temperaturi od 160°C.
Žumanca dobro izmiksovati sa šećerom, C pudinga i malo mleka, tako da ne bude grudvica. Ostatak mleka zakuvati.
U vrelo mleko dodati pripremljenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema. U ohlađenu kremu dodati penasto izmiksiran margarin zajedno sa C šećerom u prahu.
Podeliti kremu na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu otopljenu na pari, a u drugi deo dodati napolitanke koje su prethodno samlevene u blenderu.
Na podlogu za tortu staviti biskvit i oko njega obruč za torte prekriven masnim papirom, kako bi se kasnije lakše odvojio od kreme.
Biskvit premazati kremom od napolitanki, a zatim naneti čokoladnu kremu. Tortu staviti u frižider da se kreme dobro stisnu, najbolje preko noći.
Pre posluživanja celu tortu premazati slatkom pavlakom ili ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.