burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Napolitanka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za biskvit:

8 belanca

80 g šećera

10 kašičica prženih mlevenih lešnika

2 kašičice brašna

Za krem:

8 žumanca

80 g šećera

4 C pudinga sa ukusom vanile

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

150 g čokolade za kuvanje

300 g napolitanki sa lešnikom

400 ml slatke pavlake

Napolitanka torta

Koraci pripreme

Lešnike kratko tostirati u rerni, ohladiti ih i samleti. Belanca izmiksovati u čvrsti sneg i postepeno dodavati šećer.

Kutlačom lagano umešati mlevene lešnike i brašno.

Biskvitnu smesu izliti u kalup za torte (prečnika 28 cm) koji treba biti prekriven masnim papirom i peći 25 minuta na temperaturi od 160°C.

Žumanca dobro izmiksovati sa šećerom, C pudinga i malo mleka, tako da ne bude grudvica. Ostatak mleka zakuvati.

U vrelo mleko dodati pripremljenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema. U ohlađenu kremu dodati penasto izmiksiran margarin zajedno sa C šećerom u prahu.

Podeliti kremu na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu otopljenu na pari, a u drugi deo dodati napolitanke koje su prethodno samlevene u blenderu.

Na podlogu za tortu staviti biskvit i oko njega obruč za torte prekriven masnim papirom, kako bi se kasnije lakše odvojio od kreme.

Biskvit premazati kremom od napolitanki, a zatim naneti čokoladnu kremu. Tortu staviti u frižider da se kreme dobro stisnu, najbolje preko noći.

Pre posluživanja celu tortu premazati slatkom pavlakom ili ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Napolitanka torta

Koraci pripreme

Lešnike kratko tostirati u rerni, ohladiti ih i samleti. Belanca izmiksovati u čvrsti sneg i postepeno dodavati šećer.

Kutlačom lagano umešati mlevene lešnike i brašno.

Biskvitnu smesu izliti u kalup za torte (prečnika 28 cm) koji treba biti prekriven masnim papirom i peći 25 minuta na temperaturi od 160°C.

Žumanca dobro izmiksovati sa šećerom, C pudinga i malo mleka, tako da ne bude grudvica. Ostatak mleka zakuvati.

U vrelo mleko dodati pripremljenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema. U ohlađenu kremu dodati penasto izmiksiran margarin zajedno sa C šećerom u prahu.

Podeliti kremu na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu otopljenu na pari, a u drugi deo dodati napolitanke koje su prethodno samlevene u blenderu.

Na podlogu za tortu staviti biskvit i oko njega obruč za torte prekriven masnim papirom, kako bi se kasnije lakše odvojio od kreme.

Biskvit premazati kremom od napolitanki, a zatim naneti čokoladnu kremu. Tortu staviti u frižider da se kreme dobro stisnu, najbolje preko noći.

Pre posluživanja celu tortu premazati slatkom pavlakom ili ukrasiti po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept