0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
500 g keksa sa ukusom kakaoa
500 ml mleka
4 kašike šećera
2 C pudinga od čokolade
100 g margarina
50 g C šećera u prahu
50 g čokolade za kuvanje
1 C vanilin šećer
150 g mlevenih oraha
4 kašike šećera
1 C vanilin šećer
100 g čokolade za kuvanje
50 ml mleka
150 g margarina
malo ruma (po želji)
100 g čokolade
3 kašike ulja
Fil 1:
Staviti 400 ml mleka da provri sa šećerom. U ostatak mleka razmutiti puding.
Kada je meko provrelo dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. U vruće dodati čokoladu. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati ohlađen pudig i dobro umutiti mikserom.
Fil 2:
Istopiti margarin sa mlekom i šećerom, mešati dok ne provri.
Tom smesom popariti orahe, u vruće dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se ohladi.
Glazura:
Istpiti čokoladu sa uljem na pari ili tihoj vatri.
Filovanje:
Poređati keks 5x4 prethodno umočen u mleko - Fil 1 - Fil 2 - keks - Fil 2 - Fil1.
Keks - glazura od čokolade.
Fil 1:
Staviti 400 ml mleka da provri sa šećerom. U ostatak mleka razmutiti puding.
Kada je meko provrelo dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. U vruće dodati čokoladu. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati ohlađen pudig i dobro umutiti mikserom.
Fil 2:
Istopiti margarin sa mlekom i šećerom, mešati dok ne provri.
Tom smesom popariti orahe, u vruće dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se ohladi.
Glazura:
Istpiti čokoladu sa uljem na pari ili tihoj vatri.
Filovanje:
Poređati keks 5x4 prethodno umočen u mleko - Fil 1 - Fil 2 - keks - Fil 2 - Fil1.
Keks - glazura od čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.