burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15-20

Moka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15-20

Sastojci

8 jaja

6 kašika šećera

16 kašika mlevenih oraha

100 g izrendane čokolade

250 g putera

200 g C šećera u prahu

2 C vanilin šećera

1 kašičica mlevene kafe

250 ml skuvane jake slatke kafe

Moka torta

Koraci pripreme

Kora:
8 jaja i 6 kašika šećera dobro umutiti.

U to dodati mlevene orahe, izrendanu čokoladu i 1 kašičicu mlevene kafe.

Peći u dubljem plehu na 180 stepeni, oko 20-30 minuta.

Kada se kora ispeče, presecite je na dva dela, kako biste dobili dve identične kore.

Fil:
250 g putera dobro umutiti sa 200 g C šećera u prahu. Postepeno, uz istovremeno mućenje, dodati 250 ml hladne kuvane kafe.

Tortu filovati na ovaj način:
kora - fil - kora - fil
Sa strane, tortu takođe prekriti filom.
Gore posuti mlevenim orasima i mlevenom čokoladom, u debljem sloju.
Prijatno!

Naši proizvodi

Moka torta

Koraci pripreme

Kora:
8 jaja i 6 kašika šećera dobro umutiti.

U to dodati mlevene orahe, izrendanu čokoladu i 1 kašičicu mlevene kafe.

Peći u dubljem plehu na 180 stepeni, oko 20-30 minuta.

Kada se kora ispeče, presecite je na dva dela, kako biste dobili dve identične kore.

Fil:
250 g putera dobro umutiti sa 200 g C šećera u prahu. Postepeno, uz istovremeno mućenje, dodati 250 ml hladne kuvane kafe.

Tortu filovati na ovaj način:
kora - fil - kora - fil
Sa strane, tortu takođe prekriti filom.
Gore posuti mlevenim orasima i mlevenom čokoladom, u debljem sloju.
Prijatno!

Autor

Bosiljka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept