burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Moja posna rođendanska torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za patišpanj:

2 dl sveže isceđenog soka od pomorandže

2 dl kisele vode

250 g šećera

rendana kora od pola pomorandže

1 prašak za pecivo

2 dl ulja

300 g brašna

Za fil:

20 kuglica kitnikeza od dunja

250 g biljnog margarina

200 g šećera u prahu

1/2 kg kesten pirea

Za glazuru:

200 g posne čokolade

0,3 dl ulja

Moja posna rođendanska torta

Koraci pripreme

Soku od pomorandže dodajte kiselu vodu i šećer, mutite dok se šećer otopi. Zatim dodajte ulje, još malo promešajte, pa dodajte brašno kome ste dodali prašak za pecivo.

Sve sjedinite u glatku masu bez grudvica, pleh veličine 30x20 obložite pek papirom i sipajte testo. Pecite na temperaturi od 200 stepeni, dvadesetak minuta.

Dok se patišpanj peče umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte kesten pire i mikserom umutite fil.

Izvadite patišpanj iz rerne, prekrijte salvetom, sačekajte da se prohladi. Onda kalupom za vanilice napravite ravnomerno 20 otvora.

U otvore stavite kitnikez od dunja. Preko rasporedite fil, ostavite u frižider da se prohladi.

Za to vreme otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko ohlađenog fila.

Sačekajte da se čokolada stegne, onda secite tortu i služite se.

Naši proizvodi

Moja posna rođendanska torta

Koraci pripreme

Soku od pomorandže dodajte kiselu vodu i šećer, mutite dok se šećer otopi. Zatim dodajte ulje, još malo promešajte, pa dodajte brašno kome ste dodali prašak za pecivo.

Sve sjedinite u glatku masu bez grudvica, pleh veličine 30x20 obložite pek papirom i sipajte testo. Pecite na temperaturi od 200 stepeni, dvadesetak minuta.

Dok se patišpanj peče umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte kesten pire i mikserom umutite fil.

Izvadite patišpanj iz rerne, prekrijte salvetom, sačekajte da se prohladi. Onda kalupom za vanilice napravite ravnomerno 20 otvora.

U otvore stavite kitnikez od dunja. Preko rasporedite fil, ostavite u frižider da se prohladi.

Za to vreme otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko ohlađenog fila.

Sačekajte da se čokolada stegne, onda secite tortu i služite se.

Autor

Gvozdena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept