burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Mleveni keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

3 kesice C pudinga od vanile

1 l mleka

150 g šećera

250 g putera sobne temperature

3 kašike C šećera u prahu

220 g mlevenog keksa

200 g mlevenog pečenog lešnika

100 g čokolade za kuvanje

100 ml mlečne slatke pavlake

Mleveni keks torta

Koraci pripreme

Puding prah sipajte u činiju. Odvojite 100 ml mleka pa sipajte preko pudinga i dobro promešajte da se prah otopi u mleku.

Ostatak mleka sipajte u veliku šerpu, dodajte šećer i dovedite do ključanja na srednjoj vatri. U proključalo mleko sipajte razmućeni puding i smanjite vatru.

Kuvajte sve vreme mešajući dok se puding ne zgusne. Prebacite puding u drugu posudu, preko površine zalepite providnu foliju i ostavite u frižider da se skroz ohladi. Ovaj korak možete raditi veče pre.

Kada se puding ohladio, puter sobne temperature umutite mikserom zajedno sa C šećerom u prahu. Onda dodajte malo po malo pudinga sve vreme miksajući mikserom, dok se smesa skroz ne sjedini.

Smesu podelite na jedan manji i jedan veći deo, pa u manji deo dodajte mleveni keks, a u veći mlevene lešnike.

Spremite kalup dimenzije 22-23 cm najbolje onaj sa obručem koji se skida. Možete kalup obložiti providnom folijom, ali ako imate dobar kalup, onda ne morate.

Na dno klaupa stavite deo sa mlevenim keksom. Lepo rasporedite i poravnajte. Preko nanesite deo sa lešnikom, takođe lepo poravnajte.

Prekrijte kalup folijom i ostavite u frižider, najbolje preko noći. Kada se torta ohladi i stegne spremite glazuru.

Slatku pavlaku zagrejte skoro do ključanja pa prelijte preko izlomljene čokolade. Ostavite 2 minuta da se čokolada otopi pa dobro izmešajte.

Najbolje da glazuru ostavite da se malo ohladi i malo zgusne.

Tortu izvadite iz frižidera i lagano odvojite izvice torte od kalupa, upotrebite nož ako je potrebno.

Tortu prelijte sa čokoladnom glazurom. Ukrasite po želji.

Naši proizvodi

Mleveni keks torta

Koraci pripreme

Puding prah sipajte u činiju. Odvojite 100 ml mleka pa sipajte preko pudinga i dobro promešajte da se prah otopi u mleku.

Ostatak mleka sipajte u veliku šerpu, dodajte šećer i dovedite do ključanja na srednjoj vatri. U proključalo mleko sipajte razmućeni puding i smanjite vatru.

Kuvajte sve vreme mešajući dok se puding ne zgusne. Prebacite puding u drugu posudu, preko površine zalepite providnu foliju i ostavite u frižider da se skroz ohladi. Ovaj korak možete raditi veče pre.

Kada se puding ohladio, puter sobne temperature umutite mikserom zajedno sa C šećerom u prahu. Onda dodajte malo po malo pudinga sve vreme miksajući mikserom, dok se smesa skroz ne sjedini.

Smesu podelite na jedan manji i jedan veći deo, pa u manji deo dodajte mleveni keks, a u veći mlevene lešnike.

Spremite kalup dimenzije 22-23 cm najbolje onaj sa obručem koji se skida. Možete kalup obložiti providnom folijom, ali ako imate dobar kalup, onda ne morate.

Na dno klaupa stavite deo sa mlevenim keksom. Lepo rasporedite i poravnajte. Preko nanesite deo sa lešnikom, takođe lepo poravnajte.

Prekrijte kalup folijom i ostavite u frižider, najbolje preko noći. Kada se torta ohladi i stegne spremite glazuru.

Slatku pavlaku zagrejte skoro do ključanja pa prelijte preko izlomljene čokolade. Ostavite 2 minuta da se čokolada otopi pa dobro izmešajte.

Najbolje da glazuru ostavite da se malo ohladi i malo zgusne.

Tortu izvadite iz frižidera i lagano odvojite izvice torte od kalupa, upotrebite nož ako je potrebno.

Tortu prelijte sa čokoladnom glazurom. Ukrasite po želji.

Autor

Emilija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept