0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
16
3 kesice C pudinga od vanile
1 l mleka
150 g šećera
250 g putera sobne temperature
3 kašike C šećera u prahu
220 g mlevenog keksa
200 g mlevenog pečenog lešnika
100 g čokolade za kuvanje
100 ml mlečne slatke pavlake
Puding prah sipajte u činiju. Odvojite 100 ml mleka pa sipajte preko pudinga i dobro promešajte da se prah otopi u mleku.
Ostatak mleka sipajte u veliku šerpu, dodajte šećer i dovedite do ključanja na srednjoj vatri. U proključalo mleko sipajte razmućeni puding i smanjite vatru.
Kuvajte sve vreme mešajući dok se puding ne zgusne. Prebacite puding u drugu posudu, preko površine zalepite providnu foliju i ostavite u frižider da se skroz ohladi. Ovaj korak možete raditi veče pre.
Kada se puding ohladio, puter sobne temperature umutite mikserom zajedno sa C šećerom u prahu. Onda dodajte malo po malo pudinga sve vreme miksajući mikserom, dok se smesa skroz ne sjedini.
Smesu podelite na jedan manji i jedan veći deo, pa u manji deo dodajte mleveni keks, a u veći mlevene lešnike.
Spremite kalup dimenzije 22-23 cm najbolje onaj sa obručem koji se skida. Možete kalup obložiti providnom folijom, ali ako imate dobar kalup, onda ne morate.
Na dno klaupa stavite deo sa mlevenim keksom. Lepo rasporedite i poravnajte. Preko nanesite deo sa lešnikom, takođe lepo poravnajte.
Prekrijte kalup folijom i ostavite u frižider, najbolje preko noći. Kada se torta ohladi i stegne spremite glazuru.
Slatku pavlaku zagrejte skoro do ključanja pa prelijte preko izlomljene čokolade. Ostavite 2 minuta da se čokolada otopi pa dobro izmešajte.
Najbolje da glazuru ostavite da se malo ohladi i malo zgusne.
Tortu izvadite iz frižidera i lagano odvojite izvice torte od kalupa, upotrebite nož ako je potrebno.
Tortu prelijte sa čokoladnom glazurom. Ukrasite po želji.
Puding prah sipajte u činiju. Odvojite 100 ml mleka pa sipajte preko pudinga i dobro promešajte da se prah otopi u mleku.
Ostatak mleka sipajte u veliku šerpu, dodajte šećer i dovedite do ključanja na srednjoj vatri. U proključalo mleko sipajte razmućeni puding i smanjite vatru.
Kuvajte sve vreme mešajući dok se puding ne zgusne. Prebacite puding u drugu posudu, preko površine zalepite providnu foliju i ostavite u frižider da se skroz ohladi. Ovaj korak možete raditi veče pre.
Kada se puding ohladio, puter sobne temperature umutite mikserom zajedno sa C šećerom u prahu. Onda dodajte malo po malo pudinga sve vreme miksajući mikserom, dok se smesa skroz ne sjedini.
Smesu podelite na jedan manji i jedan veći deo, pa u manji deo dodajte mleveni keks, a u veći mlevene lešnike.
Spremite kalup dimenzije 22-23 cm najbolje onaj sa obručem koji se skida. Možete kalup obložiti providnom folijom, ali ako imate dobar kalup, onda ne morate.
Na dno klaupa stavite deo sa mlevenim keksom. Lepo rasporedite i poravnajte. Preko nanesite deo sa lešnikom, takođe lepo poravnajte.
Prekrijte kalup folijom i ostavite u frižider, najbolje preko noći. Kada se torta ohladi i stegne spremite glazuru.
Slatku pavlaku zagrejte skoro do ključanja pa prelijte preko izlomljene čokolade. Ostavite 2 minuta da se čokolada otopi pa dobro izmešajte.
Najbolje da glazuru ostavite da se malo ohladi i malo zgusne.
Tortu izvadite iz frižidera i lagano odvojite izvice torte od kalupa, upotrebite nož ako je potrebno.
Tortu prelijte sa čokoladnom glazurom. Ukrasite po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.