burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Minjina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

3 C pudinga od vanile

1 l mleka

100 g bele mlečne čokolade

100 g crne mlečne čokolade

150 g C šećera u prahu

750 g tamnog keksa

180 g C šlaga

Minjina torta

Koraci pripreme

U jednu šerpu sipati 800 ml mleka i staviti da vri, u jednu činiju pomešati 200 ml mleka i 3 C pudinga od vanile. Dodati u mleko i skuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje.

Puding podeliti na dva dela, u jedan deo staviti belu mlečnu čokoladu, u drugi deo crnu mlečnu čokoladu. Prekriti folijom da se ohladi.

Margarin sobne temperature umutiti i dodati 150 g C šećera u prahu i umutiti.

Kada se filovi ohlade, jednu polovinu margarina staviti u beli fil, a drugu polovina u crni fil.

Umutiti 180 g C šlaga.

Ređanje: keks dva reda, beli fil, šlag, keks, crni fil i šlag. Tamni keks umočiti u mleko i ređati na tacnu, dva reda (jedan na drugi). Dodati beli fil, zatim tanak sloj šlaga premazati, zatim opet tamni keks umočen u mleko poređati, zatim crni fil premazati i šlag.

Može se dekorisati rendanom čokoladom. Ohladiti barem 2 sata.

Naši proizvodi

Minjina torta

Koraci pripreme

U jednu šerpu sipati 800 ml mleka i staviti da vri, u jednu činiju pomešati 200 ml mleka i 3 C pudinga od vanile. Dodati u mleko i skuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje.

Puding podeliti na dva dela, u jedan deo staviti belu mlečnu čokoladu, u drugi deo crnu mlečnu čokoladu. Prekriti folijom da se ohladi.

Margarin sobne temperature umutiti i dodati 150 g C šećera u prahu i umutiti.

Kada se filovi ohlade, jednu polovinu margarina staviti u beli fil, a drugu polovina u crni fil.

Umutiti 180 g C šlaga.

Ređanje: keks dva reda, beli fil, šlag, keks, crni fil i šlag. Tamni keks umočiti u mleko i ređati na tacnu, dva reda (jedan na drugi). Dodati beli fil, zatim tanak sloj šlaga premazati, zatim opet tamni keks umočen u mleko poređati, zatim crni fil premazati i šlag.

Može se dekorisati rendanom čokoladom. Ohladiti barem 2 sata.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept