burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Milka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

2 margarina

250 g C šećera u prahu

12 jaja

300 g mlevenog keksa

200 g bele mlečne čokolade

200 g crne mlečne čokolade

200 g C šlaga sa ukusom vanile

6 kašika kristal šećera

malo gaziranog soka od narandže za keks

Milka torta

Koraci pripreme

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu. Dodati 12 žumanaca.

Posebno umutiti mikserom 12 belanaca i kad je čvrsto umućeno dodati kristal šećer. Sastaviti oba fila.

U fil dodati 300 g mlevenog keksa. Fil podeliti na dva dela, u prvi deo dodati 200 g topljenje bele mlečne čokolade (izmešati mikserom), u drugi deo 200 g crne topljenje mlečne čokolade.

Kalup (veličina tacne na kojoj će se praviti) obložiti alu folijom. Staviti prvi deo fila, pa drugi deo.

Na drugi fil poreati keks natopljen u sok.

Staviti tortu da prenoći u frižideru.

Drugi dan obrnuti na tacnu tako da keks bude kao kora. Ukrasiti C šlagom.

Naši proizvodi

Milka torta

Koraci pripreme

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu. Dodati 12 žumanaca.

Posebno umutiti mikserom 12 belanaca i kad je čvrsto umućeno dodati kristal šećer. Sastaviti oba fila.

U fil dodati 300 g mlevenog keksa. Fil podeliti na dva dela, u prvi deo dodati 200 g topljenje bele mlečne čokolade (izmešati mikserom), u drugi deo 200 g crne topljenje mlečne čokolade.

Kalup (veličina tacne na kojoj će se praviti) obložiti alu folijom. Staviti prvi deo fila, pa drugi deo.

Na drugi fil poreati keks natopljen u sok.

Staviti tortu da prenoći u frižideru.

Drugi dan obrnuti na tacnu tako da keks bude kao kora. Ukrasiti C šlagom.

Autor

Ljiljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept