0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
2 margarina
250 g C šećera u prahu
12 jaja
300 g mlevenog keksa
200 g bele mlečne čokolade
200 g crne mlečne čokolade
200 g C šlaga sa ukusom vanile
6 kašika kristal šećera
malo gaziranog soka od narandže za keks
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu. Dodati 12 žumanaca.
Posebno umutiti mikserom 12 belanaca i kad je čvrsto umućeno dodati kristal šećer. Sastaviti oba fila.
U fil dodati 300 g mlevenog keksa. Fil podeliti na dva dela, u prvi deo dodati 200 g topljenje bele mlečne čokolade (izmešati mikserom), u drugi deo 200 g crne topljenje mlečne čokolade.
Kalup (veličina tacne na kojoj će se praviti) obložiti alu folijom. Staviti prvi deo fila, pa drugi deo.
Na drugi fil poreati keks natopljen u sok.
Staviti tortu da prenoći u frižideru.
Drugi dan obrnuti na tacnu tako da keks bude kao kora. Ukrasiti C šlagom.
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu. Dodati 12 žumanaca.
Posebno umutiti mikserom 12 belanaca i kad je čvrsto umućeno dodati kristal šećer. Sastaviti oba fila.
U fil dodati 300 g mlevenog keksa. Fil podeliti na dva dela, u prvi deo dodati 200 g topljenje bele mlečne čokolade (izmešati mikserom), u drugi deo 200 g crne topljenje mlečne čokolade.
Kalup (veličina tacne na kojoj će se praviti) obložiti alu folijom. Staviti prvi deo fila, pa drugi deo.
Na drugi fil poreati keks natopljen u sok.
Staviti tortu da prenoći u frižideru.
Drugi dan obrnuti na tacnu tako da keks bude kao kora. Ukrasiti C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.