burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30-tak

Milka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30-tak

Sastojci

Kora:

8 belanaca

16 kašika šećera

10 kašika mlevenih oraha

3 kašike brašna

(dve kore ispeći)

Fil:

1 l mleka

10 kašika C čvrstina

16 žumanaca

8 kašika šećera

2 margarina (500 g)

300 g C šećera u prahu

100 g bele čokolade

200 g crne seckane čokolade

300 g mlevenog keksa

Dekoracija:

300 g C šlag krema

Milka torta

Koraci pripreme

Kore:
Za svaku od dve kore umutiti belanca i šećer mikserom, pa dodati brašno i orahe, umutiti ručno špatulom i sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Fil:
Od 1 l mleka odvojiti 1 šoljicu mleka i sa njom razmutiti 10 kašika C čvrstina. Posebno mikserom umutiti 16 žumanaca sa 8 kašika šećera, staviti preostalo mleko da provri i u njemu skuvati žumanca i razmućen C čvrstin, koji se prethodno sjedine i dobro promešaju.

Mešati sve vreme žicom, kao kada se kuva puding. Kada je kuvanje završeno, šerpu prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti 500 g margarina sa 300 g C šećera u prahu, a onda u to dodavati kašiku po kašiku ohlađene smese od žumanaca i C čvrstina.

Sitno iseckati čokolade i što sitnije izlomiti keks, pa dodati u fil. Nafilovati tortu i dekorisati je C šlag kremom.

Naši proizvodi

Milka torta

Koraci pripreme

Kore:
Za svaku od dve kore umutiti belanca i šećer mikserom, pa dodati brašno i orahe, umutiti ručno špatulom i sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Fil:
Od 1 l mleka odvojiti 1 šoljicu mleka i sa njom razmutiti 10 kašika C čvrstina. Posebno mikserom umutiti 16 žumanaca sa 8 kašika šećera, staviti preostalo mleko da provri i u njemu skuvati žumanca i razmućen C čvrstin, koji se prethodno sjedine i dobro promešaju.

Mešati sve vreme žicom, kao kada se kuva puding. Kada je kuvanje završeno, šerpu prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti 500 g margarina sa 300 g C šećera u prahu, a onda u to dodavati kašiku po kašiku ohlađene smese od žumanaca i C čvrstina.

Sitno iseckati čokolade i što sitnije izlomiti keks, pa dodati u fil. Nafilovati tortu i dekorisati je C šlag kremom.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept