burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Milenina čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Za 1 koru (3 kore napraviti):

3 jaja

3 supene kašike kristal šećera

3 supene kašike brašna

3 supene kašike ulja

3 supene kašike mlake vode

1 supena kašika C kakaoa

1/3 kesice C praška za pecivo

1.Fil:

1 l čokoladnog mleka

5 supenih kašika kristal šećera

3 kesice C pudinga od čokolade

250 g margarina

100 g C šećera u prahu

100 g čokolade za kuvanje

2.Fil:

100 g mlevenih pečenih lešnika

250 g C šlag krema

100 g C šećera u prahu

300 ml mleka

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje (50 g bele i 50 g crne)

50 g margarina ili putera

može i C šlag pena

Milenina čokoladna torta

Koraci pripreme

Najpre pripremiti 1. fil. Umutiti margarin i C šećer u prahu i ostaviti u zamrzivač. U posebnu činiju pomešati 200 ml čokoladnog mleka i 3 C pudinga.

Ostatak mleka 800 ml kuvati na tihoj vatri da provri a onda dodati pudinge i kuvati uz konstantno mešanje dok ne postane gusto pa skloniti sa vatre i dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otopi. Ostaviti sa strane da se ohladi. Povremeno mešati.

Kada se ohladi puding u njega dodati umućeni margarin sa C šećerom u prahu i mutiti mikserom potom staviti da se ohladi u zamrzivač.

2. Fil:
Umutiti C šlag krem sa hladnim običnim mleko dodavati postepeno C šećer u prahu. Potom dodati mlevene lešnike i mešati kašikom. Ostaviti u zamrzivač.

Kore:
Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti belanca i kristal šećer pa dodati žumanca. Isključiti mikser pa dodati ulje, vodu i mešati kašikom.

Potom dodati brašno i trećinu kesice C praška za pecivo i C kakao i sve mešati kašikom. Smesu za koru izliti u pleh (tepsiju) prečnika 28 cm. Obavezno staviti papir za pečenje.

Peći na 200°C 15 min. Postupak sa korom ponoviti jos dva puta jer je potrebno ispeći tri kore.

Glazura:
Otopiti posebno 50 g bele čokolade sa malo margarina i 50 g crne čokolade sa malo margarina i preliti tortu tj. šarati po želji. A može umesto čokolade i umućena C šlag pena.

Ređati prvo koru potom prvi fil, pa drugi fil pa koru itd.

Naši proizvodi

Milenina čokoladna torta

Koraci pripreme

Najpre pripremiti 1. fil. Umutiti margarin i C šećer u prahu i ostaviti u zamrzivač. U posebnu činiju pomešati 200 ml čokoladnog mleka i 3 C pudinga.

Ostatak mleka 800 ml kuvati na tihoj vatri da provri a onda dodati pudinge i kuvati uz konstantno mešanje dok ne postane gusto pa skloniti sa vatre i dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otopi. Ostaviti sa strane da se ohladi. Povremeno mešati.

Kada se ohladi puding u njega dodati umućeni margarin sa C šećerom u prahu i mutiti mikserom potom staviti da se ohladi u zamrzivač.

2. Fil:
Umutiti C šlag krem sa hladnim običnim mleko dodavati postepeno C šećer u prahu. Potom dodati mlevene lešnike i mešati kašikom. Ostaviti u zamrzivač.

Kore:
Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti belanca i kristal šećer pa dodati žumanca. Isključiti mikser pa dodati ulje, vodu i mešati kašikom.

Potom dodati brašno i trećinu kesice C praška za pecivo i C kakao i sve mešati kašikom. Smesu za koru izliti u pleh (tepsiju) prečnika 28 cm. Obavezno staviti papir za pečenje.

Peći na 200°C 15 min. Postupak sa korom ponoviti jos dva puta jer je potrebno ispeći tri kore.

Glazura:
Otopiti posebno 50 g bele čokolade sa malo margarina i 50 g crne čokolade sa malo margarina i preliti tortu tj. šarati po želji. A može umesto čokolade i umućena C šlag pena.

Ređati prvo koru potom prvi fil, pa drugi fil pa koru itd.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept