0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
4 belanca
100 g C šećera u prahu
100 g mlevenih oraha
1 kašiku brašna
1 kašika brašna
malo C praška za pecivo
16 žumanaca
200 g C šećera u prahu
1 šoljica mleka
2 margarina
1 kašičica mlevene kafe
kora izrendane zamrznute pomorandže
250 g mlevenih oraha
C šlag
4 belanca ulupati u sneg, dodati 100 g C šećera u prahu, 100 g mlevenih oraha i 1 kašiku brašna, dodati i vrlo malo C praška za pecivo.
Ovako ispeći ukupno 4 kore. Kore se peku na 180 C oko 12-15 minuta.
Fil:
16 žumanaca umutiti sa 200 g C šećera u prahu dodati u to i 1 šoljicu mleka, kuvati na pari. Kada se ohladi u to dodati 2 ulupana margarina.
Potom fil podeliti na 4 jednaka dela. U prvi deo dodati 100 g otopljene prohlađene čokolade, u drugi deo dodat 1 kašičicu mlevene kafe, u treći dodati koru od jedne izrendane zamrznute pomorandže i u četvrti deo dodati 250 g mlevenih oraha koje smo prethodno poparili sa malo vrelog mleka.
Filovati: kora 1 - kafa fil, kora 2 - pareni orasi fil, kora 3 - pomorandža fil, kora 4 - cokolada fil.
Tortu na kraju po želji ukrasiti C šlagom ili preliti čokoladnom glazurom.
4 belanca ulupati u sneg, dodati 100 g C šećera u prahu, 100 g mlevenih oraha i 1 kašiku brašna, dodati i vrlo malo C praška za pecivo.
Ovako ispeći ukupno 4 kore. Kore se peku na 180 C oko 12-15 minuta.
Fil:
16 žumanaca umutiti sa 200 g C šećera u prahu dodati u to i 1 šoljicu mleka, kuvati na pari. Kada se ohladi u to dodati 2 ulupana margarina.
Potom fil podeliti na 4 jednaka dela. U prvi deo dodati 100 g otopljene prohlađene čokolade, u drugi deo dodat 1 kašičicu mlevene kafe, u treći dodati koru od jedne izrendane zamrznute pomorandže i u četvrti deo dodati 250 g mlevenih oraha koje smo prethodno poparili sa malo vrelog mleka.
Filovati: kora 1 - kafa fil, kora 2 - pareni orasi fil, kora 3 - pomorandža fil, kora 4 - cokolada fil.
Tortu na kraju po želji ukrasiti C šlagom ili preliti čokoladnom glazurom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.