burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Medena uskršnja torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

Za kore:

3 jaja

1/2 čaše (od 200 ml) šećera

1/2 čaše meda

1 kašičica C sode bikarbone

600-700 g brašna

Za fil:

1 l mleka

10 kašika brašna

6 kašika šećera

2 kesice C vanilin šećera

200 g margarina

250 g C šećera u prahu

Za preliv:

3 kašike šećera

1 šoljica vode

Za dekoraciju:

50 g čokolade

Medena uskršnja torta

Koraci pripreme

Jaja i šećer penasto umutiti, pa dodati med i sve kratko mutiti da se sjedini. Zatim dodati brašno i C sodu bikarbonu. Ukoliko je potrebno, dodati još malo brašna.

Mešenje testa dovršiti rukom. Dobijeno testo podeliti na četiri jednaka dela. Svaki deo razvući na debljinu od 5 mmi uz pomoć okruglog kalupa vaditi korice.

Od ostataka svih četiri dela formirati petu koricu. Korice peći u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko desetak minuta tek da porumene.

Ostatke testa iskoristiti za dekoraciju torte tako što ćete vaditi različite oblike po želji.

U 1 l mleka zaslađenog šećerom dodati brašno i C vanilin šećer i skuvati gust krem. Ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti C šećer u prahu i margarin. Umućenom margarinu dodavati kašiku po kašiku ohlađene kreme i sve vreme mutiti dok se ne dobije kompaktna smesa.

Skuvati šerbet tako što se ostavi šećer na vatri da promeni boju, pa se dolije šoljica vode. Kuvati dok se šećer ne otopi.

Ispečene dekor keksiće preliti otopljenom čokoladom i ostaviti da se stegne.

Slaganje torte: korica - preliv od šerbeta - fil - korica - preliv - fil i sve tako dok se materijal ne potroši.

Celu tortu premazati preostalim filom i posuti mlevenim orasima.

Ukrasiti keksićima prelivenim čokoladom i rasporediti po površini torte.

Naši proizvodi

Medena uskršnja torta

Koraci pripreme

Jaja i šećer penasto umutiti, pa dodati med i sve kratko mutiti da se sjedini. Zatim dodati brašno i C sodu bikarbonu. Ukoliko je potrebno, dodati još malo brašna.

Mešenje testa dovršiti rukom. Dobijeno testo podeliti na četiri jednaka dela. Svaki deo razvući na debljinu od 5 mmi uz pomoć okruglog kalupa vaditi korice.

Od ostataka svih četiri dela formirati petu koricu. Korice peći u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko desetak minuta tek da porumene.

Ostatke testa iskoristiti za dekoraciju torte tako što ćete vaditi različite oblike po želji.

U 1 l mleka zaslađenog šećerom dodati brašno i C vanilin šećer i skuvati gust krem. Ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti C šećer u prahu i margarin. Umućenom margarinu dodavati kašiku po kašiku ohlađene kreme i sve vreme mutiti dok se ne dobije kompaktna smesa.

Skuvati šerbet tako što se ostavi šećer na vatri da promeni boju, pa se dolije šoljica vode. Kuvati dok se šećer ne otopi.

Ispečene dekor keksiće preliti otopljenom čokoladom i ostaviti da se stegne.

Slaganje torte: korica - preliv od šerbeta - fil - korica - preliv - fil i sve tako dok se materijal ne potroši.

Celu tortu premazati preostalim filom i posuti mlevenim orasima.

Ukrasiti keksićima prelivenim čokoladom i rasporediti po površini torte.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept