burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Markiza torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

2 pakovanja piškota

300 g putera

300 g čokolade

6 jaja

1 kašika arome ruma

200 g lešnika

1/2 šolje mleka

1 kesica C šećera u prahu

Markiza torta

Koraci pripreme

Spremite duboku posudu za torte u kojoj ćete poređati piškote umočene i mleko i rum.

Poređajte ih po dnu, a potom i po ivicama.

Umutiti puter sa šećerom i 6 žumanaca, nakon toga dodati mleveni lešnik i kašiku ruma.

Istopiti čokoladu, najbolje bi bilo na pari, pa dodati u fil.

Posebno umutiti belanca i dobro umešati u fil.

Smesu sipati preko piškota, a odozgo može dodati još jedan red, ukoliko imate viška.

Tortu ostavite u frizu tokom noći, a sutradan je prebacite u dekorativnu tepsiju i dekorišite po želji.

Naši proizvodi

Markiza torta

Koraci pripreme

Spremite duboku posudu za torte u kojoj ćete poređati piškote umočene i mleko i rum.

Poređajte ih po dnu, a potom i po ivicama.

Umutiti puter sa šećerom i 6 žumanaca, nakon toga dodati mleveni lešnik i kašiku ruma.

Istopiti čokoladu, najbolje bi bilo na pari, pa dodati u fil.

Posebno umutiti belanca i dobro umešati u fil.

Smesu sipati preko piškota, a odozgo može dodati još jedan red, ukoliko imate viška.

Tortu ostavite u frizu tokom noći, a sutradan je prebacite u dekorativnu tepsiju i dekorišite po želji.

Autor

Valentina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept