burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 12

Markiza - Maki

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 12

Sastojci

7 jaja

250 g putera

250 g C šećera u prahu

250 g čokolade za kuvanje

4 C šlaga

oko 1 l mleka za keks i šlag

300 g keksa

Markiza - Maki

Koraci pripreme

Žumanac odvojiti od belanaca i staviti tako što belanac stavimo u posudu za mućenje, a žumanjac u šolju.

U drugu činiju stavimo maslac i C šećer u prahu i dugo mutimo sa mikserom.

Za to vreme čokoladu otopimo na pari (ja sada topim u mikrotalasnoj) .

Kada se C šečer u prahu sa maslacem dobro umuti dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo dok sva žumanca ne potrošimo.

I na sve to dodajemo otopljenu sa pare čokoladu i umutimo.

U posebnoj činiji umutimo belanac i kada bude čvrst dodamo u ovu tako reći čokoladnu smešu i sve zajedno pomešamo.

U okrugli kalup redamo keks prethodno namočen kratko u mleko okolo i dole.

Kada poredjamo keks u kalup uspemo krem i stavimo u zamrzivač da se zaledi na par sati.

Kada izvadimo iz zamrzivača skinemo kalup i na tortu stavimo i ukrasimo umućenim C šlagom.

Naši proizvodi

Markiza - Maki

Koraci pripreme

Žumanac odvojiti od belanaca i staviti tako što belanac stavimo u posudu za mućenje, a žumanjac u šolju.

U drugu činiju stavimo maslac i C šećer u prahu i dugo mutimo sa mikserom.

Za to vreme čokoladu otopimo na pari (ja sada topim u mikrotalasnoj) .

Kada se C šečer u prahu sa maslacem dobro umuti dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo dok sva žumanca ne potrošimo.

I na sve to dodajemo otopljenu sa pare čokoladu i umutimo.

U posebnoj činiji umutimo belanac i kada bude čvrst dodamo u ovu tako reći čokoladnu smešu i sve zajedno pomešamo.

U okrugli kalup redamo keks prethodno namočen kratko u mleko okolo i dole.

Kada poredjamo keks u kalup uspemo krem i stavimo u zamrzivač da se zaledi na par sati.

Kada izvadimo iz zamrzivača skinemo kalup i na tortu stavimo i ukrasimo umućenim C šlagom.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept