0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
oko 12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 12
7 jaja
250 g putera
250 g C šećera u prahu
250 g čokolade za kuvanje
4 C šlaga
oko 1 l mleka za keks i šlag
300 g keksa
Žumanac odvojiti od belanaca i staviti tako što belanac stavimo u posudu za mućenje, a žumanjac u šolju.
U drugu činiju stavimo maslac i C šećer u prahu i dugo mutimo sa mikserom.
Za to vreme čokoladu otopimo na pari (ja sada topim u mikrotalasnoj) .
Kada se C šečer u prahu sa maslacem dobro umuti dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo dok sva žumanca ne potrošimo.
I na sve to dodajemo otopljenu sa pare čokoladu i umutimo.
U posebnoj činiji umutimo belanac i kada bude čvrst dodamo u ovu tako reći čokoladnu smešu i sve zajedno pomešamo.
U okrugli kalup redamo keks prethodno namočen kratko u mleko okolo i dole.
Kada poredjamo keks u kalup uspemo krem i stavimo u zamrzivač da se zaledi na par sati.
Kada izvadimo iz zamrzivača skinemo kalup i na tortu stavimo i ukrasimo umućenim C šlagom.
Žumanac odvojiti od belanaca i staviti tako što belanac stavimo u posudu za mućenje, a žumanjac u šolju.
U drugu činiju stavimo maslac i C šećer u prahu i dugo mutimo sa mikserom.
Za to vreme čokoladu otopimo na pari (ja sada topim u mikrotalasnoj) .
Kada se C šečer u prahu sa maslacem dobro umuti dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo dok sva žumanca ne potrošimo.
I na sve to dodajemo otopljenu sa pare čokoladu i umutimo.
U posebnoj činiji umutimo belanac i kada bude čvrst dodamo u ovu tako reći čokoladnu smešu i sve zajedno pomešamo.
U okrugli kalup redamo keks prethodno namočen kratko u mleko okolo i dole.
Kada poredjamo keks u kalup uspemo krem i stavimo u zamrzivač da se zaledi na par sati.
Kada izvadimo iz zamrzivača skinemo kalup i na tortu stavimo i ukrasimo umućenim C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.