burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40 parčića

Mamina najlepša torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40 parčića

Sastojci

16 jaja

42 kašike kristal šećera

300 g pečenog mlevenog lešnika

9 kašika mlevenih oraha

3 kašike belog sirćeta

3 kesice C vanilinog šećera

300 g mlevenog keksa

400 g bele čokolade

1 šolja vrele vode

700 g C krem šlaga

50 g C šećera u prahu

200 g mleka u prahu

Mamina najlepša torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 5 belanaca sa 8 kašika šećera, 3 kašike pečenog mlevenog lešnika, 1 kašika mlevenog keksa, 3 kašike mlevenih oraha, 1 kašika belog sirćeta i 1 C vanilin šećer (ispeći ovakve 3 kore).

Ovo je mera za jednu koru. Pleh je veličine 26x37.

Preliv za korice:
400 g bele čokolade preliti šoljom vrele vode, da odstoji 10 minuta (ne lomiti čokoladu). Vodu odliti, pa u čokoladu dodati 1 žumance i 125 g margarina.

Umutiti mikserom, pa premazati sve tri korice. Ostaviti da se stegne.

Prvi fil:
15 žumanaca i 18 kašika šećera skuvati na pari. Fil ohladiti, pa dodati 1,5 umućen margarin i ostatak mlevenog keksa (od 300 g).

Zatim dodati 150 g pečenog mlevenog lešnika. Sve dobro sjediniti.

Drugi fil:
500 g C krem šlaga (belog) umutiti sa kiselom vodom (otprilike kisele vode - oko 200 ml), sa 50 g C šećera u prahu. U umućen C šlag dodati 200 g mleka u prahu.

Filovati tortu: kora, prvi fil, drugi fil, kora, prvi fil, drugi fil, kora, šlag (za dekorisanje umutiti 200 g C šlag krema).

Naši proizvodi

Mamina najlepša torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 5 belanaca sa 8 kašika šećera, 3 kašike pečenog mlevenog lešnika, 1 kašika mlevenog keksa, 3 kašike mlevenih oraha, 1 kašika belog sirćeta i 1 C vanilin šećer (ispeći ovakve 3 kore).

Ovo je mera za jednu koru. Pleh je veličine 26x37.

Preliv za korice:
400 g bele čokolade preliti šoljom vrele vode, da odstoji 10 minuta (ne lomiti čokoladu). Vodu odliti, pa u čokoladu dodati 1 žumance i 125 g margarina.

Umutiti mikserom, pa premazati sve tri korice. Ostaviti da se stegne.

Prvi fil:
15 žumanaca i 18 kašika šećera skuvati na pari. Fil ohladiti, pa dodati 1,5 umućen margarin i ostatak mlevenog keksa (od 300 g).

Zatim dodati 150 g pečenog mlevenog lešnika. Sve dobro sjediniti.

Drugi fil:
500 g C krem šlaga (belog) umutiti sa kiselom vodom (otprilike kisele vode - oko 200 ml), sa 50 g C šećera u prahu. U umućen C šlag dodati 200 g mleka u prahu.

Filovati tortu: kora, prvi fil, drugi fil, kora, prvi fil, drugi fil, kora, šlag (za dekorisanje umutiti 200 g C šlag krema).

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept