burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 12 komada

Ledeni breg

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 12 komada

Sastojci

3 žumanca

1 C vanilin puding

1 kašika C čvrstina

3 kašike šećera

600 ml mleka

1 C vanilin šećer

1 puter/margarin

4 kašike C šećera u prahu

1 kutija keksa

oko 200 ml crne kafe

2 C šlaga

Ledeni breg

Koraci pripreme

3 žumanca, 1 C vanilin puding, 1 kašiku C čvrstina i 3 kašike šećera izmešati sa malo mleka i ukuvati u preostalo mleko. Mešati i ostaviti da se hladi.

Izmešati 1 margarin ili puter sa 4 kašike C šećera u prahu, pa dodati u hladnu kremu.

Keks umakati u kafu i ređati prvo po 4 komada u tacnu 4x3, pa namazati krem.

Zatim drugi red 3x3, krem. Pa treći 2x3, pa krem i četvri red 1x3 pa krem.

Lepo premazati da bi se dobio kao krov na kući. Odozgo staviti 2 C šlaga.

Po želji može dekoracija sa istopljenom čokoladom.

Poprskati odozgo. Staviti na hladno.

Naši proizvodi

Ledeni breg

Koraci pripreme

3 žumanca, 1 C vanilin puding, 1 kašiku C čvrstina i 3 kašike šećera izmešati sa malo mleka i ukuvati u preostalo mleko. Mešati i ostaviti da se hladi.

Izmešati 1 margarin ili puter sa 4 kašike C šećera u prahu, pa dodati u hladnu kremu.

Keks umakati u kafu i ređati prvo po 4 komada u tacnu 4x3, pa namazati krem.

Zatim drugi red 3x3, krem. Pa treći 2x3, pa krem i četvri red 1x3 pa krem.

Lepo premazati da bi se dobio kao krov na kući. Odozgo staviti 2 C šlaga.

Po želji može dekoracija sa istopljenom čokoladom.

Poprskati odozgo. Staviti na hladno.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept