0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
4 jajeta
4 kašičice šećera
4 kašičice vode
4 kašičice brašna
1/2 C praška za pecivo
džem od višanja
100 ml mleka
500 g rikota sira
500 ml pavlake za šlag
100 g C šećera u prahu
200 g čokolade
2 jajeta
2 kesice C želatina u prahu
Izmešajte žumanca sa šećerom i vodom pa dodajte brašno i C prašak za pecivo.
Umutite sneg od belanaca pa umešajte u smesu sa žumancima.
Sipajte u pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Kada se kora prohladi, premažite je džemom od višanja.
Pavlaku za šlag umutite sa C šećerom u prahu pa joj dodajte sir i žumanca. Čokoladu istopite u šerpici sa mlekom.
Želatin C potopite u vodu da nabubri pa ga otopite lagano ga zagrevajući i izlijte u čokoladnu smesu.
Čokoladnu smesu pomešajte sa smesom od sira i mešajte.
Ulupajte sneg od belanaca i umešajte u prethodnu smesu pa sve istresite na koru premazanu džemom.
Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Izmešajte žumanca sa šećerom i vodom pa dodajte brašno i C prašak za pecivo.
Umutite sneg od belanaca pa umešajte u smesu sa žumancima.
Sipajte u pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Kada se kora prohladi, premažite je džemom od višanja.
Pavlaku za šlag umutite sa C šećerom u prahu pa joj dodajte sir i žumanca. Čokoladu istopite u šerpici sa mlekom.
Želatin C potopite u vodu da nabubri pa ga otopite lagano ga zagrevajući i izlijte u čokoladnu smesu.
Čokoladnu smesu pomešajte sa smesom od sira i mešajte.
Ulupajte sneg od belanaca i umešajte u prethodnu smesu pa sve istresite na koru premazanu džemom.
Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.