burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Ledena kraljica torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

4 jajeta

4 kašičice šećera

4 kašičice vode

4 kašičice brašna

1/2 C praška za pecivo

džem od višanja

Za fil:

100 ml mleka

500 g rikota sira

500 ml pavlake za šlag

100 g C šećera u prahu

200 g čokolade

2 jajeta

2 kesice C želatina u prahu

Ledena kraljica torta

Koraci pripreme

Izmešajte žumanca sa šećerom i vodom pa dodajte brašno i C prašak za pecivo.

Umutite sneg od belanaca pa umešajte u smesu sa žumancima.

Sipajte u pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni.

Kada se kora prohladi, premažite je džemom od višanja.

Pavlaku za šlag umutite sa C šećerom u prahu pa joj dodajte sir i žumanca. Čokoladu istopite u šerpici sa mlekom.

Želatin C potopite u vodu da nabubri pa ga otopite lagano ga zagrevajući i izlijte u čokoladnu smesu.

Čokoladnu smesu pomešajte sa smesom od sira i mešajte.

Ulupajte sneg od belanaca i umešajte u prethodnu smesu pa sve istresite na koru premazanu džemom.

Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.

Naši proizvodi

Ledena kraljica torta

Koraci pripreme

Izmešajte žumanca sa šećerom i vodom pa dodajte brašno i C prašak za pecivo.

Umutite sneg od belanaca pa umešajte u smesu sa žumancima.

Sipajte u pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni.

Kada se kora prohladi, premažite je džemom od višanja.

Pavlaku za šlag umutite sa C šećerom u prahu pa joj dodajte sir i žumanca. Čokoladu istopite u šerpici sa mlekom.

Želatin C potopite u vodu da nabubri pa ga otopite lagano ga zagrevajući i izlijte u čokoladnu smesu.

Čokoladnu smesu pomešajte sa smesom od sira i mešajte.

Ulupajte sneg od belanaca i umešajte u prethodnu smesu pa sve istresite na koru premazanu džemom.

Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept