0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20-30 parčeta
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-30 parčeta
1 l mleka
10 kašika šećera
4 C pudinga od vanile
200 g C mleko u prahu
300 g mlevenog keksa
300 g celog keksa
200 g bela čokolada
200 g crna čokolada
100 g C šećera u prahu
1 margarin
400 g C šlag krema
1 kisela voda
800 ml mleka stavi da provri sa 10 kašika šećera.
U 200 ml preostalog mleka razmutiti C puding i kada mleko provri stavite rastopljen C puding i prokuvajte još malo,stavite da se skroz ohladi.
U kalup 28 cm naslažite ceo keks, ja ga natapam u kiselu vodu i premažite omekšanim kremom.
Umutite margarin sa 100 g C šećera u prahu i dodajte puding.
Kada se lepo umuti dodati 300 g mlevenog keksa i 200 g C zamene za mleko u prahu.
Kada sve to lepo sjedinite, smesu podelite na 2 dela.
U prvi deo dodajte 200 g bele, a u drugi 200 g crne otopljene čokolade.
Na koru od keksa kašikom slažite, malo crni, malo beli fil, da izgleda šareno.
Dekorišite C šlagom, ja i šlag mutim kiselom vodom.
800 ml mleka stavi da provri sa 10 kašika šećera.
U 200 ml preostalog mleka razmutiti C puding i kada mleko provri stavite rastopljen C puding i prokuvajte još malo,stavite da se skroz ohladi.
U kalup 28 cm naslažite ceo keks, ja ga natapam u kiselu vodu i premažite omekšanim kremom.
Umutite margarin sa 100 g C šećera u prahu i dodajte puding.
Kada se lepo umuti dodati 300 g mlevenog keksa i 200 g C zamene za mleko u prahu.
Kada sve to lepo sjedinite, smesu podelite na 2 dela.
U prvi deo dodajte 200 g bele, a u drugi 200 g crne otopljene čokolade.
Na koru od keksa kašikom slažite, malo crni, malo beli fil, da izgleda šareno.
Dekorišite C šlagom, ja i šlag mutim kiselom vodom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.