burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Kremisimo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

24 jaja

1,5 kg šećera

250 g oraha

600 ml mleka

200 g čokolade za kuvanje

4 kašike brašna

3 rebra čokolade

1,5 margarin

200 g C šećera u prahu

4 C šlag krema od vanile

C prašak za pecivo

Za dekoraciju:

2 C šlag krema od čokolade

Kremisimo torta

Koraci pripreme

Umutiti 2 kore po:
6 belanaca, 12 kašika šećera i 1 kašika sirćeta. Sipati u podmazani pleh i peći na 150 C.

Umutiti 2 kore:
6 belanaca, 6 kašika šećera, 2 kašike C kakaoa, 125 g oraha i malo C praška za pecivo.

1. fil:
12 žumanaca, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna kuvati u 600 ml mleka.

U topao fil dodati 200 g čokolade.

2. fil:
12 žumanaca, 4 kašike šećera kuvati dok se ne zgusne. Dodati 3 rebra čokolade i spojiti sa prvim filom.

3. fil:
1,5 margarin umutiti sa 200 g C šećera u prahu i spojiti sa prethodnim filom.

Posebno umutiti 4 C šlag krema od vanile sa 300 ml vode.

Filovati:
Crna kora, šlag krem, fil, bela kora, šlag krem, fil, crna kora, šlag krem, fil i bela kora, šlag krem i fil.

Odozgo ukrasiti sa C šlag kremom od čokolade 2 kesice.

Naši proizvodi

Kremisimo torta

Koraci pripreme

Umutiti 2 kore po:
6 belanaca, 12 kašika šećera i 1 kašika sirćeta. Sipati u podmazani pleh i peći na 150 C.

Umutiti 2 kore:
6 belanaca, 6 kašika šećera, 2 kašike C kakaoa, 125 g oraha i malo C praška za pecivo.

1. fil:
12 žumanaca, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna kuvati u 600 ml mleka.

U topao fil dodati 200 g čokolade.

2. fil:
12 žumanaca, 4 kašike šećera kuvati dok se ne zgusne. Dodati 3 rebra čokolade i spojiti sa prvim filom.

3. fil:
1,5 margarin umutiti sa 200 g C šećera u prahu i spojiti sa prethodnim filom.

Posebno umutiti 4 C šlag krema od vanile sa 300 ml vode.

Filovati:
Crna kora, šlag krem, fil, bela kora, šlag krem, fil, crna kora, šlag krem, fil i bela kora, šlag krem i fil.

Odozgo ukrasiti sa C šlag kremom od čokolade 2 kesice.

Autor

Rajna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept