0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15
6 jaja
6 kašika šećera
1,5 kašika C griza
3 kašike C kakaoa
3 kašike brašna
6 belanaca
12 kašika šećera
1 kašika C griza
6 žumanaca
250 g C šećera u prahu
250 g čokolade
1 margarin
2 C šlaga
Pomešati jaja, šećer, C griz, C kakao i brašno i od toga ispeći dve kore, na 180 stepeni, oko 15 minuta.
Umutiti sastojke za treću koru, i to peći na 150 stepeni, oko 1 sat (treća kora treba malo više da se suši)
Za fil umutiti žumanca, C šećer u prahu, omekšalu čokoladu, margarin i C šlag.
Ređati crna kora-fil-bela kora-fil-druga crna kora i tortu premazati ostatkom fila.
Po želji možete umutiti još šlaga i premazati tortu ili narendati čokoladu odozgo.
Pomešati jaja, šećer, C griz, C kakao i brašno i od toga ispeći dve kore, na 180 stepeni, oko 15 minuta.
Umutiti sastojke za treću koru, i to peći na 150 stepeni, oko 1 sat (treća kora treba malo više da se suši)
Za fil umutiti žumanca, C šećer u prahu, omekšalu čokoladu, margarin i C šlag.
Ređati crna kora-fil-bela kora-fil-druga crna kora i tortu premazati ostatkom fila.
Po želji možete umutiti još šlaga i premazati tortu ili narendati čokoladu odozgo.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.