burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kremasta torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za 2 kore:

12 belanaca

12 kašika šećera

6 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Za fil:

12 žumanaca

15 kašika šećera

1 kesica C pudinga od vanile

2 kašike brašna

750 ml mleka

300 g putera

100 g C šećera u prahu

100 g čokolade za kuvanje

Za ukras:

1 kesica C šlag krema sa ukusom čokolade

Kremasta torta

Koraci pripreme

Za jednu koru:

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u dobar šaum.

Dodati 3 kašike brašna i pola kesice C praška za pecivo, pa postepeno varjačom izmešati.

Peći u podmazan pleh na 200 stepeni, oko 15 minuta. Napraviti i drugu koru na isti način.

Za fil:
U mleku ukuvajte žumanca, brašno, C puding i šećer.

Kada se masa ohladi, dodajte puter umućen sa C šećerom u prahu i podelite fil na dva dela.

U jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu.

Svaku koru filujte prvo čokoladnim, pa žutim filom.

Celu tortu premažite sa šlag kremom od čokolade.

Naši proizvodi

Kremasta torta

Koraci pripreme

Za jednu koru:

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u dobar šaum.

Dodati 3 kašike brašna i pola kesice C praška za pecivo, pa postepeno varjačom izmešati.

Peći u podmazan pleh na 200 stepeni, oko 15 minuta. Napraviti i drugu koru na isti način.

Za fil:
U mleku ukuvajte žumanca, brašno, C puding i šećer.

Kada se masa ohladi, dodajte puter umućen sa C šećerom u prahu i podelite fil na dva dela.

U jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu.

Svaku koru filujte prvo čokoladnim, pa žutim filom.

Celu tortu premažite sa šlag kremom od čokolade.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept