burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Kremasta torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za kore:

15 belanaca

15 kašika C šećera u prahu

15 kašika mlevenih lešnika

6 kašike brašna

Za fil:

1 l mleka

15 žumanaca

10 kašika šećera

9 kašika brašna

250 g C šećera u prahu

250 g margarina

150 g mlevenih lešnika

+ malo mleka da se natope lešnici (oko 100 ml)

200 g čokolade

Za ukrašavanje:

1 kesica C šlag krema

Kremasta torta

Koraci pripreme

Napravite 3 korice od po 5 belanca.

Belanca umutite sa šećerom u prahu, dodajte lešnike i brašno i lagano umešajte špatulom.

Pleh dim. 22 x 33 cm obložite papirom za pečenje, rasporedite masu i ispecite koru na 180 stepeni oko 15 min.

Na isti način umutite i ispecite i preostale 2 korice.

Za fil odvojite 7 žumanaca i umutite ih sa 10 kašika šećera i 9 punih kašika brašna i 200 ml mleka.

Ostatak mleka stavite da provri, smanjite temperaturu i skuvajte krem na tihoj vatri kuvajte neprestano mešajući.

Pokrijte prianjajućom folijom tako da folija dodiruje krem po sredini i ostavite da se skroz ohladi.

Preostalih 8 žumanaca umutite sa 250 g C šećera u prahu.

Posebno umutite 250 g margarina pa dobro izmiksajte sa žumancima.

Dodajte dobijenu smesu u ohlađen krem i sjedinite mikserom.

Odvojite 1/3 kreme i dodajte joj mlevene lešnike prethodno poparene sa malo vrelog mleka.

Izmešajte sa kremom.

U 1/3 kreme dodajte rastopljenu čokoladu a 1/3 nek ostane žuta.

Prvu koru stavite na poslužavnik, premažite 1/3 zute kreme,pa stavite drugu koru.

Na nju rasporedite krem sa lešnicima, stavite treću koru, premažite crnim filom.

Celu tortu odozgo i okolo premažite C šlagom i ukrasite po želji.

Dobro ohladite u frižideru pre služenja.

Naši proizvodi

Kremasta torta

Koraci pripreme

Napravite 3 korice od po 5 belanca.

Belanca umutite sa šećerom u prahu, dodajte lešnike i brašno i lagano umešajte špatulom.

Pleh dim. 22 x 33 cm obložite papirom za pečenje, rasporedite masu i ispecite koru na 180 stepeni oko 15 min.

Na isti način umutite i ispecite i preostale 2 korice.

Za fil odvojite 7 žumanaca i umutite ih sa 10 kašika šećera i 9 punih kašika brašna i 200 ml mleka.

Ostatak mleka stavite da provri, smanjite temperaturu i skuvajte krem na tihoj vatri kuvajte neprestano mešajući.

Pokrijte prianjajućom folijom tako da folija dodiruje krem po sredini i ostavite da se skroz ohladi.

Preostalih 8 žumanaca umutite sa 250 g C šećera u prahu.

Posebno umutite 250 g margarina pa dobro izmiksajte sa žumancima.

Dodajte dobijenu smesu u ohlađen krem i sjedinite mikserom.

Odvojite 1/3 kreme i dodajte joj mlevene lešnike prethodno poparene sa malo vrelog mleka.

Izmešajte sa kremom.

U 1/3 kreme dodajte rastopljenu čokoladu a 1/3 nek ostane žuta.

Prvu koru stavite na poslužavnik, premažite 1/3 zute kreme,pa stavite drugu koru.

Na nju rasporedite krem sa lešnicima, stavite treću koru, premažite crnim filom.

Celu tortu odozgo i okolo premažite C šlagom i ukrasite po želji.

Dobro ohladite u frižideru pre služenja.

Autor

Bojana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept