burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Kremasta lešnik torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika mlevenog lešnika

2 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

200 ml soka od narandže

2 kašike brašna

Prvi fil:

300 g mlevenog keksa

200 ml soka od narandže

100 g čokolade za kuvanje

125 g margarina

50 g C šećera u prahu

Drugi fil:

250 g mlevenog lešnika

2 kašike šećera

100 ml mleka

125 g margarina

50 g C šećera u prahu

Treći fil:

2 C pudinga od vanile

750 ml mleka

125 g margarina

100 g C šećera u prahu

Odozgo:

2 C šlag kreme

Kremasta lešnik torta

Koraci pripreme

Umute prvo belanca, zatim se doda šećer, pa žumanca, pa onda brašno i C prašak za pecivo, C kakao i na kraju se kašikom u to umeša lešnik. Peče se na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od ivica pleha, a pleh je okrugli velicine 28 cm.

Kada se kora ohladi, pospe se sokom od pomorandže, ako je malo 200 ml koliko stoji u receptu, može da se doda još malo, po slobodnoj proceni domaćice.

Prvi fil:
Plazma keks se prelije sokom od narandže i ostavi se malo da upije, a onda se posebno dobro umuti margarin sa C šećerom u prahu. Toj smesi se dodaje plazma keks, a zatim i otopljena čokolada.

Drugi fil:
Lešnik se malo propeče u rerni, zatim se samelje pa se popari u mleku koje se malo zašećeri. Kada se ohlade, takodje se sastave, sa prethodno umućenim margarinom i C šećerom u prahu.

Treći fil:
Pravi se prvi, kako bi se hladio dok se drugi filovi prave. Skuva se C puding od vanile sa 4 kašike šećera. Dok se fil hladi, umuti se margarin sa C šećerom u prahu, a zatim se sastavi sa pudingom.

Na koru se prvo stavi fil sa plazma keksom, pa fil od lešnika, a na kraju žuti fil.

Odozgo se torta premaže sa C šlag kremom.

Naši proizvodi

Kremasta lešnik torta

Koraci pripreme

Umute prvo belanca, zatim se doda šećer, pa žumanca, pa onda brašno i C prašak za pecivo, C kakao i na kraju se kašikom u to umeša lešnik. Peče se na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od ivica pleha, a pleh je okrugli velicine 28 cm.

Kada se kora ohladi, pospe se sokom od pomorandže, ako je malo 200 ml koliko stoji u receptu, može da se doda još malo, po slobodnoj proceni domaćice.

Prvi fil:
Plazma keks se prelije sokom od narandže i ostavi se malo da upije, a onda se posebno dobro umuti margarin sa C šećerom u prahu. Toj smesi se dodaje plazma keks, a zatim i otopljena čokolada.

Drugi fil:
Lešnik se malo propeče u rerni, zatim se samelje pa se popari u mleku koje se malo zašećeri. Kada se ohlade, takodje se sastave, sa prethodno umućenim margarinom i C šećerom u prahu.

Treći fil:
Pravi se prvi, kako bi se hladio dok se drugi filovi prave. Skuva se C puding od vanile sa 4 kašike šećera. Dok se fil hladi, umuti se margarin sa C šećerom u prahu, a zatim se sastavi sa pudingom.

Na koru se prvo stavi fil sa plazma keksom, pa fil od lešnika, a na kraju žuti fil.

Odozgo se torta premaže sa C šlag kremom.

Autor

Anica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept