0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
4 jajeta
150 g šećera
1,8 dl jogurta
1 dl ulja
150-170 g brašna
1/2 C praška za pecivo
2 kašike neskvika
2 dl čokoladnog mleka
300 g mlevenog keksa
400 g kisele pavlake
100 g C šećera u prahu
3 kašike umućenog C šlaga
500 ml mleka
100 g šećera
2 C pudinga od vanile
125 g margarina
100 g neskvika
500 ml mleka
100 g šećera
2 C pudinga od karamele
125 g margarina
C šlag
Kora:
Belanca razdvojite od žumanaca.
Belanca umutite u čvrst sneg sa šećerom. Zatim dodajte žumanca i kratko promutite. Nakon toga dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte brašno, C prašak za pecivo i neskvik, pa sve dobro sjedinite. Pecite na 200°C nekih 20 min. Zatim ostavite koru da se malo prohladi pa je prelijte čokoladnim mlekom.
Fil 1:
Pomešajte pavlaku, C šećer u prahu i keks, pa dodajte umućen šlag. Sve dobro sjediniti.
Fil 2:
U 100 ml mleka razmutite pudinge. Ostatak stavite sa šećerom da provri. U provrelo mleko sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta pa dodajte margarin. Jako mešajte da bi se margarin sjedinio sa pudingom. U početku će masnoća plivati po površini, ali nista se ne plašite, samo jako mešajte malo duže i fil će biti super. Ostavite puding da se ohladi pa dodajte neskvik.
Fil 3:
U 100 ml mleka razmutite pudinge. Ostatak stavite sa šećerom da provri. U provrelo mleko sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta pa dodajte margarin. Jako mešajte da bi se margarin sjedinio sa pudingom. U početku će masnoća plivati po površini, ali nista se ne plašite, samo jako mešajte malo duže i fil će biti super.
Ohlađene pudinge promiksajte mikserom da bi bili kremasti.
Filovanje:
Kora, fil od keksa, pa ostavite 15 minuta u frižider. Zatim čokoladni fil, pa opet ostavite 15 min. u frižider. Na kraju stavljate fil od karamele.
Zatim ostavite tortu da se malo stegne, pa je ukrasite C šlagom.
Kora:
Belanca razdvojite od žumanaca.
Belanca umutite u čvrst sneg sa šećerom. Zatim dodajte žumanca i kratko promutite. Nakon toga dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte brašno, C prašak za pecivo i neskvik, pa sve dobro sjedinite. Pecite na 200°C nekih 20 min. Zatim ostavite koru da se malo prohladi pa je prelijte čokoladnim mlekom.
Fil 1:
Pomešajte pavlaku, C šećer u prahu i keks, pa dodajte umućen šlag. Sve dobro sjediniti.
Fil 2:
U 100 ml mleka razmutite pudinge. Ostatak stavite sa šećerom da provri. U provrelo mleko sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta pa dodajte margarin. Jako mešajte da bi se margarin sjedinio sa pudingom. U početku će masnoća plivati po površini, ali nista se ne plašite, samo jako mešajte malo duže i fil će biti super. Ostavite puding da se ohladi pa dodajte neskvik.
Fil 3:
U 100 ml mleka razmutite pudinge. Ostatak stavite sa šećerom da provri. U provrelo mleko sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta pa dodajte margarin. Jako mešajte da bi se margarin sjedinio sa pudingom. U početku će masnoća plivati po površini, ali nista se ne plašite, samo jako mešajte malo duže i fil će biti super.
Ohlađene pudinge promiksajte mikserom da bi bili kremasti.
Filovanje:
Kora, fil od keksa, pa ostavite 15 minuta u frižider. Zatim čokoladni fil, pa opet ostavite 15 min. u frižider. Na kraju stavljate fil od karamele.
Zatim ostavite tortu da se malo stegne, pa je ukrasite C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.