burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kraljica torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za 4 tanke kore:

6 jaja

6 kašika šećera

4 kašike brašna

4 kašike C kakao praha

Fil:

800 ml mleka

2 C pudinga od čokolade

6 kašika šećera

150 g margarina

100 g C šećera u prahu

100 g čokolada

Dodatno:

100 ml slatke pavlake

Dekoracija:

150g C šlaga

150 ml mleka

50 g čokolade

Kraljica torta

Koraci pripreme

Priprema:
Ulupati belanca sa postepenim dodavanjem šećera pa dodati postepeno žumanca. Pomešati brašno i kakao pa dodati smesi od belanaca.

Sve sjediniti varjačom pa od ove smese ispeći 4 tanke kore na 180 stepeni po 15 minuta. Pleh prečnika 23cm.

200 ml mleka, puding i šećer izmešati pa odtalih 600 ml mleka staviti da provri. Kad provri zakuvati smesu od pudinga i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre pa dodati 100 g čokolade i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

Ulupati margarin sa C šećerom u prahu pa dodati ohlađenom pudingu. Ulupati slatku pavlaku.

U kalup u kojem ste pekli kore slažite vašu tortu.

Prva kora pa red slatke pavlake pa red krema, odgore poklopite zadnjom korom.

Svaku koru isprskajte sa mlekom.

Ostavite tortu 2h u frižideru, pa je okrenite na tacnu.

Ulupajte šlag, a čokoladu otopite sa margarinom i išarajte odozgo.

U ostatak šlaga dodajte čokoladu koja je preostala pa završite dekoraciju.

Naši proizvodi

Kraljica torta

Koraci pripreme

Priprema:
Ulupati belanca sa postepenim dodavanjem šećera pa dodati postepeno žumanca. Pomešati brašno i kakao pa dodati smesi od belanaca.

Sve sjediniti varjačom pa od ove smese ispeći 4 tanke kore na 180 stepeni po 15 minuta. Pleh prečnika 23cm.

200 ml mleka, puding i šećer izmešati pa odtalih 600 ml mleka staviti da provri. Kad provri zakuvati smesu od pudinga i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre pa dodati 100 g čokolade i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

Ulupati margarin sa C šećerom u prahu pa dodati ohlađenom pudingu. Ulupati slatku pavlaku.

U kalup u kojem ste pekli kore slažite vašu tortu.

Prva kora pa red slatke pavlake pa red krema, odgore poklopite zadnjom korom.

Svaku koru isprskajte sa mlekom.

Ostavite tortu 2h u frižideru, pa je okrenite na tacnu.

Ulupajte šlag, a čokoladu otopite sa margarinom i išarajte odozgo.

U ostatak šlaga dodajte čokoladu koja je preostala pa završite dekoraciju.

Autor

Marina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept