burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 40-tak

Kinder torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 40-tak

Sastojci

Za jednu koru (peku se dve):

10 belanaca

10 kašika šećera

4 kašike brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

200 g pečenih lešnika (krupno mlevenih)

Za krem:

20 žumanaca

15 kašika šećera

3 C pudinga od vanile

2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake

1,5 l mleka

250 g margarina

5 kašika C šećera u prahu

250 g čokolade za kuvanje

300 ml slatke pavlake

Još:

400 g nutele

500 g keksa

150 ml mleka za umakanje keksa

Za dekoraciju:

300 g C šlaga

Kinder torta

Koraci pripreme

Kore:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Od belanaca umutiti čvrst sneg postepeno dodavajući šećer. U drugoj posudi sjediniti brašno, C prašak za pecivo i krupno mlevene pečene lešnike, pa ručno umešati u sneg od belanaca, lagano preklapajući špatulom, da ne izlomite sneg.

Smesu usuti u papirom za pečenje obložen pleh i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok kora blago ne porumeni. Isti postupak ponoviti još jednom za drugu koru.

Krem:
Sjediniti 20 žumanaca sa šećerom, mešajući žicom, pa dodati prašak za puding i nekih 200 ml mleka od 1,5 l, a ostatak mleka sipati u odgovarajuću šerpu i sačekati da provri. Ukuvati smesu žumanaca i pudinga i kuvati krem na umerenoj vatri uz stalno mešanje žicom, dok se ne zgusne.

U drugu šerpu odvojiti kutlačom polovinu krema, dok je još vreo i ubaciti čokoladu izlomljenu na kocke. Promešati da se otopi i lepo sjedini, pa obe šerpe sa kremovima prekriti prozirnom folijom da se ne stvori korica i ostaviti ih da se dobro ohlade.

Omekšali margarin umutiti mikserom sa C šećerom u prahu, pa polovinu dodati u ohlađeni žuti krem, a polovinu u čokoladni krem. Penasto izmiksati.

Na kraju ručno umešati i umućenu slatku pavlaku u oba krema, dakle 150 ml u žuti i 150 ml u čokoladni krem. Mešati vrlo laganim pokretima, nikako mikserom.

Filovanje:
Na odgovarajuću tacnu staviti prvu koru. Premazati je polovinom nutele. Preko nutele namazati polovinu žutog krema.

Posložiti polovinu keksa umočenog u mleko. Na keks namazati polovinu čokoladnog krema.

Staviti i drugu koru i ceo postupak ponoviti još jednom, dok se ne utroši sav materijal.

Celu tortu premazati umućenim C slagom i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Kinder torta

Koraci pripreme

Kore:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Od belanaca umutiti čvrst sneg postepeno dodavajući šećer. U drugoj posudi sjediniti brašno, C prašak za pecivo i krupno mlevene pečene lešnike, pa ručno umešati u sneg od belanaca, lagano preklapajući špatulom, da ne izlomite sneg.

Smesu usuti u papirom za pečenje obložen pleh i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok kora blago ne porumeni. Isti postupak ponoviti još jednom za drugu koru.

Krem:
Sjediniti 20 žumanaca sa šećerom, mešajući žicom, pa dodati prašak za puding i nekih 200 ml mleka od 1,5 l, a ostatak mleka sipati u odgovarajuću šerpu i sačekati da provri. Ukuvati smesu žumanaca i pudinga i kuvati krem na umerenoj vatri uz stalno mešanje žicom, dok se ne zgusne.

U drugu šerpu odvojiti kutlačom polovinu krema, dok je još vreo i ubaciti čokoladu izlomljenu na kocke. Promešati da se otopi i lepo sjedini, pa obe šerpe sa kremovima prekriti prozirnom folijom da se ne stvori korica i ostaviti ih da se dobro ohlade.

Omekšali margarin umutiti mikserom sa C šećerom u prahu, pa polovinu dodati u ohlađeni žuti krem, a polovinu u čokoladni krem. Penasto izmiksati.

Na kraju ručno umešati i umućenu slatku pavlaku u oba krema, dakle 150 ml u žuti i 150 ml u čokoladni krem. Mešati vrlo laganim pokretima, nikako mikserom.

Filovanje:
Na odgovarajuću tacnu staviti prvu koru. Premazati je polovinom nutele. Preko nutele namazati polovinu žutog krema.

Posložiti polovinu keksa umočenog u mleko. Na keks namazati polovinu čokoladnog krema.

Staviti i drugu koru i ceo postupak ponoviti još jednom, dok se ne utroši sav materijal.

Celu tortu premazati umućenim C slagom i ukrasiti po želji.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept