burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kinder čiz

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog keksa

4 kinder bueno štanglice

150 g putera

100 g mleka

Za fil:

500 g krem sira (maskarpone,ABC...)

100 g C šećera u prahu

200 ml slatke pavlake

1 kremfix

250 g kinder čokolade

Za preliv:

70 g mlečna čokolada + 30ml slatka pavlaka

70 g bele čokolade +30 ml slatke pavlake

Kinder čiz

Koraci pripreme

Pripremiti kalup prečnika 22 cm i lepo ga odložiti pek papirom.

Sve sastojke za koricu promešati i dodati izmrvljene čokoladice pa ravnomerno utisnuti u kalup.

Umutiti krem sir sa šećerom i dodati nemućenu slatku pavlaku pa kada se učvrsti dodati kremfix.

Dodati i čokoladu koji ste prethodno otopili na niskoj temperaturi ringle i probladili i sve dobro umutiti. Rasporediti preko korice i staviti u frižider.

Za preliv otopiti na tihoj vatri u dve odvojene posudice mlečnu i belu čokoladu sa slatkom pavlakom ipak kada smesa postane glatka bez grudvica, prohladiti.

Naizmenično sipati po torti oba fila dok ne dobijate lepu šaru. Po želji ukrasiti kinder čokoladicama.

Ohladiti u frižideru barem 4 sata pre služenja.

Naši proizvodi

Kinder čiz

Koraci pripreme

Pripremiti kalup prečnika 22 cm i lepo ga odložiti pek papirom.

Sve sastojke za koricu promešati i dodati izmrvljene čokoladice pa ravnomerno utisnuti u kalup.

Umutiti krem sir sa šećerom i dodati nemućenu slatku pavlaku pa kada se učvrsti dodati kremfix.

Dodati i čokoladu koji ste prethodno otopili na niskoj temperaturi ringle i probladili i sve dobro umutiti. Rasporediti preko korice i staviti u frižider.

Za preliv otopiti na tihoj vatri u dve odvojene posudice mlečnu i belu čokoladu sa slatkom pavlakom ipak kada smesa postane glatka bez grudvica, prohladiti.

Naizmenično sipati po torti oba fila dok ne dobijate lepu šaru. Po želji ukrasiti kinder čokoladicama.

Ohladiti u frižideru barem 4 sata pre služenja.

Autor

Monika

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept